Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2007 02:33

Задорожнюк і Вербило виграли "бронзу" . Підсумки Гран-Прі з фігурного катання у Москві

25 листопада у Москві завершився міжнародний Гран-прі з фігурного катання "Кубок Росії". Свято, яке подарували фігуристи, надовго запам"ятається любителям цього виду спорту. І не лише завдяки виступам їхніх улюбленців. Стефан Ламбьєль, Джонні Вейр та Джеффрі Баттл у заключний день з радістю погодилися на зустріч зі своїми уболівальниками.

Ламбьєль прийшов на зустріч зі своїми фотокартками, на яких залишив автографи усім бажаючим. Фанати подарували спортсменові банер, яким підтримували його протягом турніру. Стефан спілкувався з фанатами близько години.

Московський етап Гран-прі виявився досить успішним для українців. Наш танцювальний дует Анна Задорожнюк та Сергій Вербило виграли "бронзу".  Колишня українка Альона Савченко, яка нині разом з Робіном Шолкови представляє Німеччину, виграла "срібло" у змаганні спортивних пар.  Українська тренер Галина Яківна Змієвська привела до золотої нагороди Джонні Вейра зі США.

– Складно пояснити, що я відчуваю зараз. Це наша перша медаль на таких змаганнях. Хоча не можу сказати, що я був неготовий до цієї нагороди на цьому турнірі. Намагалися зробити все якомога краще. Багато що вийшло, але багато що ні, – сказав на прес-конференції Сергій Вербило.

Відмітили журналісти і костюми фігуристів. Якщо переможців Оксану Домніну та Максима Шабаліна з Росії запитували, чи не думають вони змінити їх, то костюми українців навпаки хвалили.

Особливо тепло пройшла прес-конференція після довільної програми чоловіків. Тетяна Анатоліївна Тарасова зайшла привітати з перемогою Джонні Вейра, з яким працювала протягом кількох років, і свого нинішнього учня Андрія Грязєва з "бронзою".

Стефан Ламбьєль хоча й не зміг утримати лідерської позиції, яку займав після короткої програми, все ж перебував у непоганому настрої.

– Я б хотів відмітити два позитивні моменти.  По-перше, це вдалий виступ у короткій програмі. По-друге, я виступив краще, ніж у Китаї два тижні тому. Це дуже важливо для мене з точки зору набуття впевненості у собі перед чемпіонатами Європи та світу, - каже Стефан. – Крім того, такий результат повинен дозволити мені виступити у фіналі Гран-Прі.

Багато нарікань у фігуристів було на лід. Чи не єдиним, хто частково виступив на його захист виявився Вейр.

– Розумієте, я тренувався до цього півтора тижні в "Олімпійському". Там дуже нерівний лід. Тому кататися на "Ходинці" для мене було мрією. – сказав Джонні.

Одна з найбільших груп підтримки в Росії була саме у Вейра.

- Я й сам досі не можу зрозуміти, чому мене так сильно люблять у Росії. Мабуть, велику роль  відіграє і те, що я сам всією душею люблю цю країну.

У змаганні спортивних пар перемогли китайці Ден та Хао Джанг. Бронзові медалі у Юко Кавагучі та Олександра Смирнова.

Срібна призерка Альона Савченко залишилася незадоволена своїм прокатом.

 – Ми завжди чисто катали усе на тренуваннях. Сама не знаю, чому так вийшло. Дуже важко було їхати, - каже Альона.

Багато питань виникло до костюмів Кавагучі і Смирнова у їхній довільній програмі "Історія кохання".

– Наші костюми розробила дизайнер Ніка, прізвище не скажу, а то всі до неї побіжать відразу, - жартує Смирнов. – Насправді, у мене на футболці портрет Юко. Але вийшло так, що нам принесли костюми і в той же час Юко повернулася з перукарні з іншої зачіскою. Мабуть , тому не всі її впізнали у мене на футболці.

У жінок перемогла Ю-На Кім з Кореї. За нею розташувалися Юкарі Накано з Японії та Жанні Рошет з Канади.

 – Я була трохи більше втомлена, ніж на минулому етапі Гран-Прі. Проте все ж змогла зібратися, добре відкатати і перемогти, - сказала Ю-На Кім.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Задорожнюк і Вербило виграли "бронзу" . Підсумки Гран-Прі з фігурного катання у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути