понеділок, 21 грудня 2015 15:56

За що мене відсторонили? - Блаттер

За що мене відсторонили? - Блаттер
"Я буду боротися за себе, і я буду боротися за ФІФА" - Йозеф Блаттер Reuters

Президент ФІФА Йозеф Блаттер прокоментував рішення комітету з етики ФІФА про відсторонення його від будь-якої футбольної діяльності на 8 років.

"Буде абсолютно неправильно говорити про те, що сьогодні хороший день для мене чи для ФІФА.

Востаннє, коли тут збиралося багато народу, ми представляли претендентів на КС-2010. Містер Нельсон Мандела говорив про гуманність. У світі футболу людяність - це повага один до одного.

Людей потрібно поважати. Про це говорив слоган КС-2010, придуманий великим гуманістом Манеделою. Я говорю про це, тому що сьогодні отримав інформацію, трохи пізніше, ніж ви.

Мені дійсно шкода, що я як і раніше боксерська груша. Я, президент ФІФА, - боксерська груша. Мені шкода футбол і ФІФА. Я служив їм більше 40 років. Мені шкода команду ФІФА, яка складається більш ніж з 400 людей. Але мені шкода і себе, шкода, що зі мною поводяться так в цьому світі гуманності.

Сьогодні зі швейцарським адвокатом ми вирішили, що нам вдалося переконати комітет з етики ФІФА в ситуації, яка була створена через платеж Мішелю Платіні за роботу на основі постійного контракту, який ніколи не розривався.

Платіні сказав, що я дорогий. Коштую мільйон на рік - Блаттер

Після КС-1998 у Франції ми уклали усну джентльменську угоду. Містер Платіні сказав, що хоче працювати у ФІФА. Я відповів, що це чудово. Він сказав, що хоче за це один мільйон швейцарських франків, і я відповів, що ми можемо заплатити тобі частину зараз, а частина - пізніше.

Це було побічно підтверджено на двох засіданнях виконавчого комітету УЄФА - у Швеції та в Цюріху в грудні 1998 року. Люди там говорили про угоду, і це записано. Дискусія мала місце, і вони можуть згадати це. Таким чином, у нас є доказ, що про угоду знали не тільки я і Платіні.

Угода пройшла через фінансовий і виконавчий комітети ФІФА, через конгрес організації. Вона була зареєстрована і укладена на хороших умовах.

Ви, журналісти, стежили за історією ФІФА, і ви не можете її змінити. Ці звинувачення в тому, що я дав щось Платіні через нашу угоду, контракт...

Я усунений від футболу на вісім років, але я буду боротися за себе, і я буду боротися за ФІФА. За що мене відсторонили?", - сказав Блаттер.

Зараз ви читаєте новину «За що мене відсторонили? - Блаттер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути