субота, 07 липня 2007 14:59

За олімпійським тріумфом Сочі спостерігала половина телеглядачів Росії

Як випливає з опублікованих напередодні попередніх даних TNS Gallup Media, за підсумковим голосуванням Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в Гватемалі, не дивлячись на пізню годину (у Москві в цей час було 03:00), стежила половина телевізійної аудиторії Росії, повідомляє Лента.Ру. Нічна трансляція велася на ефірних "Першому каналі" і каналі "Спорт".

Пік глядацької активності і в Москві, і у всій країні припав на період з 01:00 до 02:00 за московським часом , коли стало відомо, що під час голосування МОК Сочі і Пхенчхан вийшли в другий тур. В цей час частка "Першого каналу" по країні різко зросла з 20 до 28,5 відсотка від загального числа російських телеглядачів.

А в три години ночі, коли МОК називав Сочі столицею XXII зимової Олімпіади, число глядачів "Першого каналу" досягло рекордного максимуму. По Москві їх частка склала 37,3 відсотка при звичайному рейтингу 2,4 відсотка, а по Росії в цілому ще вище - 40,3 відсотка (звичайний 1,1 відсотка).

Ефір телеканалу "Спорт", який так само, як і "Перший канал", вів пряму трансляцію з Гватемали, зібрав близько 11 відсотків глядацької аудиторії по Москві. А в цілому по країні його частка складала 5 відсотків.

У сумі ж аудиторія "Першого каналу" і каналу "Спорт" дає майже 50 відсотків глядачів, які потенційно могли знаходитися біля телеекрану. Наприклад, уточнює "Комерсант", традиційно найбільш рейтинговий нічний ефір "Першого каналу", - святкова програма новорічної ночі приносить лише близько 40 відсотків глядацької аудиторії. Більшу ніж голосування в Гватемалі, цікавість глядачі Росії виявили поки тільки до обговорення підсумків "Євробачення", яке транслювалося в нічному ефірі "Першого каналу" і зібрало 61 відсоток глядацької аудиторії.

Зараз ви читаєте новину «За олімпійським тріумфом Сочі спостерігала половина телеглядачів Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути