пʼятниця, 15 червня 2012 14:18

За минулий тиждень Україну відвідало 55 тисяч вболівальників

За минулий тиждень Україну відвідало 55 тисяч вболівальників
Львів жаліється на малу кількість гостей, хоча європейцям він дуже полюбився. Фото: vidomosti-ua.com

55 тисяч іноземних вболівальників відвідало Україну впродовж минулого тижня. Такі підрахунки зробили експерти ОК "Євро-патруль". За даними МВС в Україну приїхало 72 тисячі іноземних фанів

"МВС порахувало всіх, хто перетнув український кордон, але ж це можуть бути прості туристи, які не причетні до Євро. Ми ж обдзвонювали туроператорів та готелі і питали про ту кількість туристів, які приїхали безпосередньо на футбольний чемпіонат. Тому дані МВС та митниці не зовсім точні", - каже В'ячеслав Коновалов, експерт "Євро-патруля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку "під Євро-2012" квартири здають вшестеро дорожче

За їхніми підрахунками, столицю за один тиждень відвідало 22 тисячі організованих фанів. Стільки ж відвідало Львів. До Харкова завітало 4 тисячі вболівальників, до Донецька — 1700.

Голова Комісії Київради з питань культури Олександр Бригинець каже , що іноземні вболівальники, які приїжджають в Україну, цікавляться лише футболом, а не культурним надбанням країни. Через це наша країна не примножить кількість туристів у майбутньому.

"Жоден заклад культури в Києві не підтвердив, що в них збільшилась кількість відвідувачів. Вона навіть зменшилась. Наприклад, у "Мамаєвій Слободі" стало менше відвідувачів. Директор пояснює, що свої не йдуть бо на час Євро вони виїхали з Києва, а іноземців це не цікавить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гості витрачають 115 євро на день

Власник фан-кемпінгу в селі Литвинівка, розташованого за 30 км від Києва, теж підтвердив, що наплив іноземних фанів не виправдав їхніх очікувань.

"Ми були готові прийняти 3 тисячі фанів, а живе близько 300. За двомісний намет ми беремо 15 євро з одного туриста на добу. Але ціна для нас не принципова. Можемо її зменшити. Жодного туриста, який би приїхав через офіційного туроператора, до мене не потрапило. Це означає, що мало українських компаній працює на внутрішній туризм", — сказав Вадим Бухкалов, власник фан-кемпінгу.

З його слів інвестор вклав у кемпінг 300 тисяч євро. Вже зараз очевидно, що гроші не відіб'ються, припускає Вадим Бухкалов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без "фанатів"

"Я не розумію як я буду віддавати кредити", - сказав він.

За словами мера Львова Андрія Садового, до початку Євро-2012 у місті чекали 90 тисяч вболівальників, а приїхало усього 60.

Зараз ви читаєте новину «За минулий тиждень Україну відвідало 55 тисяч вболівальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути