четвер, 14 червня 2012 12:37

Після бійок у Варшаві росіяни бояться показувати, що вони росіяни

Після бійок у Варшаві росіяни бояться показувати, що вони росіяни
Тепер символіку російські вболівальники ховають подалі. Фото: euro.wp.pl

Російські вболівальники, які приїхали у Варшаву на матчі Євро-2012, розповіли, що не почуваються там у безпеці після бійок між хуліганами.

Наступного дня після матчу Польща-Росія росіяни гуляли столицею вже без національних прапорців та шарфів, без вигуків "Росія!". Говорили, що навіть ховали футболки з написами клубу під куртки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін погодився, що карати за бійки у Варшаві треба і росіян

Наташа та Олег з Калінінграда: "Взагалі настрій понурий. Але результат матчу тут ні до чого. Навіть хулігани тут ні до чого, бо такі ж самі і в Росії. Ми прогулювались містом і помітили, що група вболівальників з прапором Польщі, розфарбовані в біло-червоне, йшли вулицею і кричала: "Русские к***а".

Вболівальники Володимир, Ігор, Саша і Наташа з Санкт-Петербурга: "На стадіоні ми сиділи біля поляків. Протягом усього матчу ми змагались, хто голосніше підтримає свою команду. Проте після матчу не почувалися безпечно, тому і повернулись у квартиру. Це були не поляки, а лисі бандити в масках. Таке могло статись де завгодно. Дурнів без мізків у Росії теж достатньо. Наступного дня до нас телефонували родичі з Росії. Вони проглянули новини і питали чи з нами нічого не трапилось".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію оштрафували на 120 тисяч євро за фанатів

Росіяни Володимир і Костя: "Ми були у вівторок на матчі. Нас не зачепило, але ми бачили, як одного з наших вдарили кулаком польські хулігани. А йшов він спокійно. Викрикнули "к***а". Згодом, коли ми повертались з матчу, було так само. Люди реально боялись, бо деякі були з дітьми".

Андрій і Ната з Москви за день до матчу не збирались брати участь в урочистій ході, проте пішли: "Можливо, якби не було цієї ходи, то польські хулігани так не розлютились би? Але зараз найкраще про це поменше говорити. Хулігани так влаштовані, що вони люблять, коли говорять про їхні хуліганства. Давайте не будемо про них, насолоджуймось чемпіонатом".

Зараз ви читаєте новину «Після бійок у Варшаві росіяни бояться показувати, що вони росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути