середа, 13 червня 2012 13:52

У Донецьку "під Євро-2012" квартири здають вшестеро дорожче

Орендувати квартиру в Донецьку під час чемпіонату ЄВРО 2012 можна вшестеро дорожче

На зупинці Південний автовокзал, неподалік від офіційної фан-зони поставили вуличні рекламні щити.

На них вказані телефони агенства, в якому пропонують найпростішу однокімнатну квартиру в "хрущівці" за ціною від тисячі гривень за добу. Квартира знаходиться за 4 зупинки від Донбас-арени (або 20 хвилин пішки). Починаючи з 9 червня, пояснюють, що "у нас під ЄВРО-2012 такі ціни".

Автор: ФОТО Тетяна Заровна
 

"Дешевше в місті не знайти", - упевнені в агенстві.

Квартировласник Вадим здає свою однокімнатну на проспекті Ленінському в звичайні дні всього за 200 гривень. Квартира з ремонтом, скромними меблями, має достатній мінімум побутової техніки. До стадіону "Донбас Арена" від неї якихось 30 хвилин громадським транспортом без урахування пробок.

Але в день матчу між Англією і Францією 11 червня цю ж квартиру Вадим здав росіянам за 750 гривень. В нематчеві дні готовий зробити знижку на 50%.

"Є варіанти трохи кращі, - говорить Вадлім. - Як однокімнатні, так і двокімнатні з максимальним розміщенням до 5-ти чоловік. Гаряча вода цілодобово, чиста постільна білизна, кондиціонер, телевізор, кабельне, вся побутова техніка і всі меблі. Врахуйте, зараз у всіх ціна до Євро 2012 розраховуються за формулою: стандартна вартість доби, помножена на 5. Тобто, однокімнатні апартаменти в місті здаються не дешевше 1000 гривень, а двокімнатні в районі 1500 гривень за добу ".

Ціну однокімнатної, яку здають подобово недалеко від "Донбас Арени" підняли в шість разів. 250 гривень коштувала доба оренди цієї квартири напередодні чемпіонату.

"Якщо орендуєте відразу на п'ять днів - з 15 по 20 червня, зроблю знижку: в нематчеві дні (16, 17 і 18-е) здам за "неєвровою" ціною 250 гривень, але в дні матчів (15-е і 19-е ) - за 1,5 тисячі гривень, і повну оплату вперед", - каже власник квартири Денис. Пропонує однокімнатну на проспекті Миру.

"Потрібна кімната? Дивлячись яка - є кімнати з видом на "Донбас Арену" за 800 і тисячу гривень за добу в день матчу, і є ліжкомісця для студентів по 500 гривень на добу. А найдешевше, що можу запропонувати, за умови бронювання на 5 діб - це за 50 гривень кімнату в квартирі у бабусі в Пролетарському районі. 150 гривень та ж кімната буде коштувати в день матчу ", - каже дівчина Настя з агенства, яке спеціалізується на хостелах.

Взявши в оренду кімнату в найдешевших Пролетарському, Будьонівському, Кіровському або Петровському районах, вболівальник зможе дістатися до стадіону "всього" за годину - півтори.

Нагадаємо, в Донецьку пройдуть ще 4 матчі чемпіонату - 15, 19, 23 і 27 червня.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку "під Євро-2012" квартири здають вшестеро дорожче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути