Ексклюзиви
вівторок, 02 червня 2020 21:00

Вихованець "Барселони" не відповідає рівню "Динамо"

Вихованець "Барселони" не відповідає рівню "Динамо"
Мохаммед Кадірі не зміг зробити "Динамо" сильніше. Фото: ФК "Динамо" Київ

Опорний півзахисник "Динамо" Мухаммед Кадірі не виправдовує покладених на нього сподівань.

Київський клуб вже декілька років перебуває у пошуку якісного центрального півзахисника, який буде "випалювати" опорну зону та багато працювати на руйнування атак суперника. Останнім таким гравцем був хорват Огнєн Вукоєвич, але він покинув "Динамо" 2014-го та вже завершив кар'єру.

"Динамо" намагалося знайти схожого за стилем гравця, але щоразу "не влучало". За часів Сергія Реброва були запрошені Радослав Петрович, Микита Корзун, Валерій Федорчук, але жоден не відповідав рівню команди.

У 2018 році Ігор Суркіс вирішив виділити близько 5 млн євро на гравця подібного плану. До Києва приїхав бразилець Че Че. Але він абсолютно не підходив під модель гри тодішнього головного тренера Олександра Хацкевича . Тому не пробувши й сезону в Україні, футболіст поїхав на батьківщину.

Переглядати футболіста їздив легендарний гравець "Динамо" Олександр Заваров

Минулого літа "Динамо" знову активно шукало гравця на цю позицію. Вибір припав на ганця Мухаммеда Кадірі. Права на нього належали австрійській "Аустрії", але виступав в Росії за тульський "Арсенал". Переглядати футболіста їздив легендарний гравець "Динамо" Олександр Заваров .

Кадірі перейшов до "Динамо". Контракт був підписаний за системою 4+1. Якщо співпраця задовольнить обидві сторони, то угода автоматично продовжувалася ще на сезон. Сума трансферу, як писали, була незначною.

З Кадірі відбулася та сама історія, що і з попередниками. Його рівень та кваліфікація виявилася низькими. Ганський футболіст не може похвалитися роботою із м'ячем. Відсутня, як техніка, так і передача. Заволодівши м'ячем, він його віддає ближньому, абсолютно без навиків просування м'яча вперед.

Кадірі втрачає позицію, що допомагає суперникам проходити середину поля. "Викидається" на опонента, залишаючи своє місце в побудові команди. Враження, що йому бракує навиків гри на позиції опорника, бо в Австрії Мухаммеж грав в центрі захисту. Вже в Росії із Кадірі зробили гравця середини поля. Хоча захисник він теж посередній.

Він не може витримати високий темп протягом матчу. "Наїдається" за тайм


Не менша проблема - швидкість. Дистанційна та стартова. Цьому підтвердження -вилучення в кубковій грі проти "Олександрії".

Є претензії по Кадірі у плані фізичної підготовки. Він не може витримати високий темп протягом матчу. "Наїдається" за тайм. Все це виливається в травми. Ганець пропустив чимало в першій частині сезону. Після виходу із карантину він знову травмований.

Якби мова йшла про зовсім молодого футболіста, який потребує адаптації, то це ще можна було якось пояснити. Кадірі вже 24, в Європі пограв, тож річ не в адаптації. Він просто не відповідає рівню "Динамо".


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про друга доньки Ігоря Суркіса

Мухаммед Кадірі виховувався в академії "Барселони" в Гані. З клубом "Ашанті Голд" став чемпіоном Гани. Два роки виступав за австрійську "Аустрію" та рік провів в тульському "Арсеналі". За "Динамо" зіграв у 8 матчах.

Зараз ви читаєте новину «Вихованець "Барселони" не відповідає рівню "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути