вівторок, 20 жовтня 2020 17:34

Воронін розповів, чому пішов працювати у російський клуб

Воронін розповів, чому пішов працювати у російський клуб
Андрій Воронін став асистентом головного тренера московського "Динамо". Фото: ФК "Динамо" Москва

Колишній форвард збірної України Андрій Воронін розповів, чому пішов працювати в російський клуб "Динамо" Москва.

Воронін так і не дочекався пропозиції працювати у збірній України, тому прийняв пропозицію московського "Динамо".

Під час кваліфікації до Кубка світу-2018 мені подзвонив старий товариш по збірній Андрій Шевченко і запропонував допомогти національній команді скаутинговою роботою. Я був радий співпрацювати з рідною збірною, після чого чекав офіційного призначення. Через це відхилив кілька інших пропозицій - зокрема, з Німеччини. Час минав, але телефон мовчав. Паралельно я здобував освіту, навчаючись в центрі ліцензування тренерів при УАФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочу у "Ференцвароші" повторити роботу Лобановського в "Динамо" - Ребров

Однак у мене зберігся канал зв'язку з радою директорів "Динамо". У якийсь період обговорювали перспективу моєї роботи скаутом в Європі. Потім представники клубу радилися зі мною по ряду потенційних тренерів, з якими я перетинався, ще граючи в Бундеслізі. Питали моєї думки і про майбутнє спортивного директора Желько Бувача, який був багаторічним помічником Юргена Клоппа, в тому числі і в той період, коли я грав під його керівництвом в "Майнці". Сам Бувач також цікавився "Динамо", і в підсумку, оцінивши отриману інформацію, сторони уклали контракт.

Зараз же досить несподівано надійшла пропозиція увійти в німецький тренерський штаб "Динамо" на чолі з Сандро Шварцем, з яким 20 років тому ми 3 роки грали в тому ж "Майнці". Оскільки дзвінка з Києва я втомився чекати, а "Динамо" для мене команда не чужа - тут я закінчував свою кар'єру - вирішив дати згоду", - сказав Воронін в коментарі"ТаТоТаке".

Андрій Воронін брав участь у Кубку світу -2006 та Євро-2012 у складі збірної України. На клубному рівні виступав за "Кельн", "Майнц", "Баєр", "Герту", "Ліверпуль" та "Динамо" Москва. Саме у Росії футболіст завершив кар'єру 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Воронін розповів, чому пішов працювати у російський клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути