неділя, 24 вересня 2017 11:09

Володимир Кличко виграв переломний бій у кар'єрі

Володимир Кличко виграв переломний бій у кар'єрі
Володимир Кличко підходив до бою з Пітером у статусі аутсайдера

Після двох розгромних поразок у 2003 і 2004 роках - від південноафриканця Коррі Сандерса та американця Леймона БрюстераВолодимир Кличко опинився на межі завершення кар'єри. Майже напевно, щоб покинути бокс, йому залишалося програти всього лише ще один бій.

24 вересня 2005 року в Атлантік-Сіті, США, українець зустрівся з "Нігерійським Кошмаром" Семюелом Пітером – непереможним на той момент нокаутером. Підходив до бою у статусі аутсайдера. Для Володимира це був бій за право залишитись в боксі. Найбільш переломний поєдинок у кар'єрі. "Пан або пропав" – і ніяк не інакше.

Кличко спростував поширену тоді думку про своє "скляне" підборіддя, погану витривалість та відсутність бійцівських якостей

І Володимир Кличко вистояв. Переміг не тільки потужного суперника, але й свої слабкості. Він тричі побував у нокдаунах – двічі від недозволених ударів по потилиці – і щоразу піднімався та продовжував бій. А в фінальному, дванадцятому, раунді навіть похитнув і ледь не відправив нігерійця у перший нокдаун в кар'єрі. Володимир переміг за рішенням усіх трьох суддів і цим боєм фактично повернув для себе перспективи у боксі. Також він спростував поширену тоді думку про своє "скляне" підборіддя, погану витривалість та відсутність бійцівських якостей.

Вже у наступному поєдинку Кличко-молодший вдруге переміг американця Кріса Бірда і став чемпіоном світу за версією IBF. Його домінування у хевівейті тривало ціле десятиліття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко увійшов у список найкращих боксерів в історії

У вересні 2010 року Володимир Кличко і Семюель Пітер зустрілися вдруге. Володимир нокаутував суперника в 10 раунді і відстояв свої два чемпіонські титули.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко виграв переломний бій у кар'єрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути