пʼятниця, 04 серпня 2017 17:07

Володимир Кличко може повернутися в бокс

Володимир Кличко може повернутися в бокс
Володимир Кличко в професійному боксі провів 69 боїв, з них виграв 64. Фото: sport-xl.org

Вчора Володимир Кличко оголосив про завершення боксерської кар'єри. Як події можуть розвиватися далі?

Чому великий чемпіон вирішив піти? Розуміє, що за наявних обставин перемогти у матчі-реванші британця Ентоні Джошуа – завдання, яке вкрай важко виконати. А ще ж треба провести два поспіль надважких тренувальних табори. У 41-річному віці. І два поспіль поєдинки з найкращим важкоатлетом планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які бої були визначальними у кар'єрі Володимира Кличка

До того ж Володимир у своїй кар'єрі звик сам диктувати умови суперникам, вибирати найзручніші дати для своїх боїв. А тут і з рішенням підганяли, і воно ніяк не "приходило". Ще й мотивації особливої не було: внутрішній вогонь ледь жеврів. А величезний гонорар – не той стимул, через який правильно виходити на такий бій. Тому рішення завершити кар'єру, що тотожне із відмовою від повторного бою, логічне і правильне.

Але можна припустити, що Володимир ще не поховав у собі боксера і хотів би провести ще бій-два. Але не проти Джошуа. Або проти Джошуа, але не зараз.

Володимир ще не поховав у собі боксера і хотів би провести ще бій-два. Але не проти Джошуа. Або проти Джошуа, але не зараз

Кличку необхідний один проміжний бій проти відомого і сильного суперника. Щоб закрити дві поспіль поразки і відновити впевненість та віру в себе. І тоді йти у великий та останній бій. А можна й зразу виходити на володаря титулу WBO – чинного чемпіона, новозеландця Джозефа Паркера або британського претендента Г'юї Ф'юрі. Їхній поєдинок відбудеться 23 вересня. І обоє вони цілком під силу нинішньому Кличку.

Та й мотивації підготуватися до такого суперника вистачить. Адже Кличко в разі перемоги ще більше закріпить своє ім'я в історії. Він стане триразовим чемпіоном світу і зрівняється за цим показником з Мохаммедом Алі та Ленноксом Льюїсом. До речі, єдиним чотириразовим чемпіоном у надважкій вазі є Евандер Голіфілд. Також Володимир стане другим найбільш віковим чемпіоном-супертяжем в історії після Джорджа Формана. А тоді можна переходити на "нові рейки". Зі спокійним серцем і почуттям того, що зробив у боксі все, що міг. А наразі треба відпочити і чекати відповідної нагоди для повернення. Вона обов'язково з'явиться.

У професійному боксі Володимир Кличко провів 69 боїв. Має 64 перемоги – 53 нокаути та 5 поразок.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко може повернутися в бокс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути