пʼятниця, 21 липня 2017 05:31

Кличку слід закінчити кар'єру

Автор: www.sport.ua
  Володимир Кличко 21 рік виступає серед боксерів-професіоналів. Провів 69 поєдинків: 64 перемоги, п’ять поразок
Володимир Кличко 21 рік виступає серед боксерів-професіоналів. Провів 69 поєдинків: 64 перемоги, п’ять поразок

Український боксер Володимир Кличко, 41 рік, і 27-річний британець Ентоні Джошуа, імовірно, ще раз зійдуться на рингу. Бій-реванш планують провести у листопаді в Лас-Вегасі, США. Перший поєдинок між ними відбувся 29 квітня цього року на стадіоні "Вемблі" у Лондоні, Велика Британія, Джошуа нокаутував Кличка в одинадцятому раунді.

Кличко ще не дав ­згоди на проведення повторного бою. Майже три місяці міркує над питанням, чи варто йому далі продовжувати боксерську кар'єру. Вибір надскладний. З одного боку, природне бажання реваншуватись і заробити наостанок чи не рекордний для себе гонорар. З іншого — розуміння, що свій пік він пройшов і шанси поквитатися з останнім кривдником примарні. Значно менші, ніж були перед їхнім першим поєдинком.

Попередній чемпіон у над­важкій вазі Леннокс Льюїс також тривалий час роздумував над продовженням кар'єри. У нього було подібне питання: погоджуватись на бій-­реванш з попереднім противником чи ні. Щоправда, у Віталія Кличка він виграв. Роздумував британець сім з половиною місяців — мав право, був у ста­тусі чемпіона. І врешті 6 лютого 2004 року оголосив про завершення кар'єри. Попри величезний інтерес до потенційного матчу-реваншу і гарантований солідний гонорар. Льюїс розумів, що кращим уже не буде. На відміну від "голодного" до перемог, вкрай мотивованого суперника. І пішов. Не ризикуючи здоров'ям і боксерською спадщиною.

У Володимира так багато часу на роздуми немає. До кінця липня він мусить визначитись. Своє рішення Кличко вже мав оголосити. Але досі не зробив цього. Це може свідчити, що у Володимира немає нестримного бажання, одержимості взяти реванш і водночас розуміння того, що таке завдання йому під силу. Що його найбільше стримує від завершення кар'єри — це розмір гонорару за повторний бій. Від такого вкрай важко відмовитися. Говорять і про певні зобов'язання перед німецьким телеканалом "Ер-Те-Ель". Але вони не можуть бути ключовими.

Якщо Володимир погодиться на ще одну зустріч з Ентоні, то власне боксерський поєдинок він програє за визначенням. З основною фінансовою мотивацією на великі бої не виходять. А тим більше їх не виграють.

Зараз ви читаєте новину «Кличку слід закінчити кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути