середа, 24 вересня 2008 10:25

Внесені серйозні зміни в проведення Кубка світу з біатлону

Празький конгрес IBU (International Biathlon Union) вніс декілька відчутних змін до правил проведення стартів Кубка світу.

Відтепер перші 10 спортсменів, що фінішували в гонці, отримуватимуть призові гроші IBU. До цих пір це була перша вісімка.

Крім того, змінена система нарахування очок у гонках Кубка світу. Тепер залікові бали отримають не 30, а 40 спортсменів. Причому, підвищується значення масс-старту, оскільки навіть за 30-е місце дається 11 балів. Крім того, підвищується ступінь значущості перемоги і призових місць, тому що різниця в очках, скажімо між першим і другим, другим і третім місцем тепер рівна 6 балам. До цих пір було 4 і 3 залікових пункта відповідно.

Керівництвом IBU на прохання телебачення було внесено пропозицію про скорочення кількості КМ., що стартували в гонках, і відповідно, скороченні часу трансляції. Проте пропозиція натрапила на серйозну протидію "невеликих федерацій і не отримала схвалення.

Таким чином, квоти країн на участь в Кубку миру змін не зазнали: максимальна кількість спортсменів коливається від 7-ми (1-3 місця в Кубку націй) до 4-х (місця з 13-го і нижче).

У стартовому протоколі гонок Кубка світу буде 4 стартових групи. Останню з них складуть біатлоністи, розташовані нижче за 81-е місце в поточному заліку Кубка світу. Причому, перша десятка Кубка світу зможе вибирати собі групи довільно. В той же час (і це ще одне нововведення) в межах однієї стартової групи не може бути більше трьох спортсменів однієї країни. Тобто не повториться ситуація минулого року, коли, наприклад, Росія або Німеччина стартували компактно в межах однієї групи.

Советский спорт

Зараз ви читаєте новину «Внесені серйозні зміни в проведення Кубка світу з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути