пʼятниця, 29 червня 2018 20:11

Визначили топ-події групового раунду Кубка світу

Визначили топ-події групового раунду Кубка світу
Лукаку і Азар, праворуч, взяли активну участь у найрезультативнішому матчі Кубка світу. Фото: Телеграф

У четвер, 28 червня, матчами Панама - Туніс (1:2) та Англія - Бельгія (0:1) завершився груповий етап Кубка світу-2018.

Gazeta.ua вирішила сформувати топ-6 подій цього етапу змагань

1. Команда-розчарування

Беззаперечне лідерство в цій номінації дісталося збірній Німеччині, яка не вийшла з групи на Кубках світу вперше за 68 років.

У німців з самого початку не задалося з результатами. В першому турі з Мексикою підопічні Йоахіма Льова поступилися Мексиці, причому справедливо. Жахливу гру показав провідний атакувальний півзахисник Месут Озіл, який на наступний матч зі шведами залишився на лаві запасних.

Гра зі Швецією також мала закінчитися черговою втратою очок для німців, які в останній 10-хвилинці залишилися в меншості - вилучення заробив центральний захисник Джером Боатенг. Скандинавам не вистачило кількох десятків секунд, аби здобути нічию. Буквально перед самим фінальним свистком німці заробили стандарт, який божевільним ударом перетворив на гол Тоні Кроос.

Фортуна відвернулася стороною від Німеччини в заключному матчі групового раунду з Південною Кореєю, яка забила в компенсований час і таким чином, у підсумковій таблиці опинилася вище німців.

2. Команда-непередбачуваність

У цій номінації виділимо Аргентину, яка відверто розчарувала на старті турніру. З Ісландією Ліонель Мессі з партнерами билися, як об мур і лише на останніх хвилинах заробили право на 11-метровий. Однак Мессі і його не реалізував. А з хорватами в Аргентини взагалі вийшла провальна гра: суперник грамотно організував свої дії і не дозволив аргентинцям розраховувати на результат. Після двох турів Аргентина мала в активі лише один бал і невеликі шанси на вихід із групи. Велику послугу їм зробили нігерійці, які перемогли Ісландію - 2:0. У заключному турі уже допомогла латиноамериканцям Хорватія, яка здолала Ісландію - 2:1, а самі аргентинці вирвали перемогу у Нігерії - 2:1 (Рохо забив переможний м'яч на 86-й хвилині) і з другого місця кваліфікувалися в раунд плей-оф.

3. Команда-везунчик

У Групі H після трьох турів Японія і Сенегал набрали однакову кількість очок - по 4. Суперники також мали однакову кількість перемог, нічиїх і поразок, забитих і пропущених м'ячів. У 1/8 фіналу пройшли японці за рахунок правила "чесної гри" - ця команда отримала менше жовтих карток, ніж Сенегал. Таке правило діє на цьому турнірі.

4. Найрезультативніший матч

Багато матчів не радували забити голами до перерви: бельгійці і тунісці ще в першому таймі забили чотири м'ячі, а в другому порадували публіку трьома взяття воріт. По дублю оформили Еден Азар та Ромелу Лукаку. На один гол менше забили Португалія та Іспанія, які влаштували справжню гольову перестрілку: за португальців хет-трик оформив Криштіану Роналду, за іспанців двічі забив Дієго Коста, ще одного разу - Начо.

5. Матч-непорозуміння

Зустріч між збірними Англії та Бельгії мала високий статус з огляду на імена суперників. Однак обидві команди уже після другого туру гарантували собі вихід із групи. А розклади у плей-оф нічого доброго не обіцяли лідеру групи. Адже перше місце гарантувало зустріч з Японією, а потім, скоріше за все, Бразилією. Тоді як команда з другого місця отримували у суперники Колумбію, а далі легшу сітку. Англія і Бельгія виставили резервні склади і не докладали особливих зусиль заради результату. Лише божевільний гол Аднана Янузая після перерви змінив ситуацію. Бельгійці шалено раділи взяттю воріт, а англійці за півгодини створили лише один момент, щоб відзначитися: Маркус Рашфорд з убивчої позиції пробив якось незграбно і залишив англійців на другій позиції, але з кращою подальшою перспективою.

6. Футболіст-відкриття

Збірна Тунісу посіла третє місце в групі G, в останньому турі вирвавши вольову перемогу над Панамою - 2:1. У цьому протистоянні головним героєм став капітан тунісців Вахбі Хазрі, який заробив два бали за системою гол плюс пас. Не лише цей матч можна занести в актив Хазрі: з грізною Бельгією він був однією з найпомітніших фігур на полі, а під завісу поєдинку відзначився забитим голом. З англійцям тунісці боролися до останнього, пропустивши на 90-й хвилині. Хазрі також багато працював і був замінений на 85-й хвилині. Футболіст належить англійському "Сандерленду", а виступає на правах оренди у французькому "Ренні". Його потенціал видається більшим за ці клуби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі всі учасники плей-офф Кубку світу-2018

Кубок світу-2018 стартував 14 червня і триватиме до 15 липня.

Зараз ви читаєте новину «Визначили топ-події групового раунду Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути