неділя, 22 грудня 2013 13:14

"Віталій Кличко переріс спортивну діяльність. У нього є справи важливіші" - експерт

"Віталій Кличко переріс спортивну діяльність. У нього є справи важливіші" - експерт
Віталій Кличко залишив свій пояс чемпіона світу ФОТО: ipress.ua

Українець, 42-річний Віталій Кличко (45 перемог, 41 нокаут, дві поразки, нуль нічиїх) через сконцентрованість на політиці залишив свій пояс чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради у надважкій вазі. WBC ухвалила рішення присвоїти Кличкові-старшому статус почесного чемпіона світу за своєю версією.

Це дає йому першочергове право зустрітися з володарем чемпіонського титулу у разі повернення в ринг. Віталій вже був почесним чемпіоном WBC. Після чотирирічної перерви в кар'єрі, у 2008 році він скористався своїм правом на бій з чинним чемпіоном – нігерійцем Семюелем Пітером.

Нині така імовірність значно нижча через критичний вік боксера та великі політичні амбіції Віталія, які не дозволять йому повністю зосередитись на спорті.

Пояс WBC у надважкій вазі оголошений вакантним. За нього весною побореться обов'язковий претендент на титул, канадець Бермейн Стіверн та американець, другий номер рейтингу WBC Кріс Арреола. Також весною Володимир Кличко проведе черговий захист своїх титулів за трьома основними версіями.

Враховуючи прекрасні стосунки Віталія Кличка з президентом WBC Хосе Сулейманом, вже в кінці 2014 року або на початку 2015-го можна організувати об'єднавчий бій у надважкому дивізіоні. Його переможець стане абсолютним чемпіоном світу.

"Віталій вчинив правильно, залишивши свій пояс, - каже Gazeta.ua боксерський тренер з Москви Ігор Смольянов, 34 роки. - Все, що можна, він віддав боксу. Бій з Дереком Чісорою (в лютому 2012 року) видався досить важким і, гадаю, це послужило сигналом до того, щоб задуматися, чи варто поєднувати стільки справ одночасно (політику і бокс), адже це неможливо."

Яке місце Віталія в історії надважкого дивізіону?

"Віталій в боксі досяг рівно стільки, щоб назавжди залишитися старшим братом. Він допомагав Володимиру Кличку, поки той сам не став гегемоном надважкої ваги."

Як оціните Віталія в порівнянні з чемпіонами минулого? Яким він запам'ятається любителям боксу?

"Сучасних бійців не можна порівнювати з чемпіонами минулого. Бокс змінюється - техніка, правила. Змінюються і люди. Віталій зарекомендував себе як холоднокровний, безстрашний боксер з нестандартною для важкоатлета технікою. І , звичайно, він - джентельмен."

Яка ймовірність того, що Віталій, як почесний чемпіон WBC, ще повернеться в бокс, зустрівшись з чемпіоном?

"Думаю, Віталій Кличко спортивну діяльність, як таку, переріс. У нього є справи важливіші. Він та людина, яка йде вперед."

Чи можливий об'єднавчий бій між новим чемпіоном WBC і Володимиром Кличко вже наступного року?

"Цілком. Володимир найсильніший надважковаговик на даний момент і буде залишатися таким ще кілька років однозначно."

Зараз ви читаєте новину «"Віталій Кличко переріс спортивну діяльність. У нього є справи важливіші" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути