вівторок, 27 листопада 2007 11:03

Виповнилось 90 років з дня заснування Національної хокейної Ліги

Виповнилось 90 років з дня заснування Національної хокейної ліги, яка стала однією з найпопулярніших в світі спорту.

У 1917 році НХЛ прийшла на зміну Національної хокейної асоціації (НХА). Першим президентом нової ліги став Френк Колдер, який очолював її до 1943 року. Офіційне затвердження Національної хокейної ліги відбулося у Віндзор-отелі в Монреалі.

Спочатку НХЛ включала чотири клуби: "Монреаль Канадієнс", "Монреаль Уондерерс", "Оттава Сенаторз" і "Квебек Бульдогз". Зараз в Лігу входять тридцять клубів, поділених на дві конференції, - Східну і Західну, які у свою чергу складаються з дивізіонів. У Східну конференцію входять Атлантичний, Північно-Східний і Південно-Східний дивізіони, в Західну - Центральний, Північно-Західний і Тихоокеанський.

Всього в регулярному чемпіонаті команди проводять по 82 поєдинки, після чого по вісім кращих з кожної конференції починають боротьбу в серії плей-офф за головний трофей - Кубок Стенлі. Останнім володарем Кубка Стенлі в минулому сезоні стала команда "Анахайм Дакс".

Наразі, в клубах Національної хокейної Ліги виступають два українські хокеїсти - нападники Руслан Федотенко ("Нью-Йорк Айлендерс") і Олексій Понікаровський ("Торонто Мейпл Лівс"). Ще два хокеїсти, що народилися в Києві, - захисник Олексій Житник ("Атланта Трешерз") і форвард Микола Жердєв ("Коламбус Блю Джекетс") - з часом отримали російське громадянство. 
Зараз ви читаєте новину «Виповнилось 90 років з дня заснування Національної хокейної Ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути