Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2007 10:49

Війна продовжується: донецький "Металург" знову подає в суд на ФФУ

Донецький клуб не має наміру підкорятися рішенням федерації.

Донецький "Металург" продовжує війну з ФФУ. Черговий виток протистояння викликаний рішеннями виконкому федерації, який залишив податок на заявку нового легіонера у розмірі 15 тис. доларів, проти якого виступали деякі українські клуби. А крім того, заборонив звернення клубів, тренерів, гравців до цивільних судів. Підставою було названо вимогу ФІФА, щоб спірні питання вирішувалися виключно в органах футбольного правосуддя.

"З підвищенням ліміту на легіонерів до семи чоловік ми можемо бути згодні або не згодні, але що стосується 15 тисяч доларів за заявку іноземця, то для мене це дуже дивно, - заявив віце-президент "Металурга" Дмитро Селюк. - Всі президенти клубів виступили проти цього податку. Але виконком на думку клубів наплював. Навіщо тоді клубам зустрічатися, висувати якісь ідеї? Виконком ФФУ так знахабнів, що вирішив сам собі продовжити повноваження до 2012 року. Там вже деяким людям за 60, і вони хочуть і далі сидіти і збирати "урожай".

Селюк пропонує клубам "жорстко поставити питання", щоб у виконком ФФУ були включені по дві люди від кожного клубу: "Інакше хай федерація сама утримує клуби".

Заборона на звернення до цивільних судів Селюк назвала "єрессю": "І чому ФФУ так вибірково підходить до рекомендацій ФІФА і УЄФА? Наприклад, Платіні вважає немислимою передачу в оренду гравців в одному чемпіонаті, по крайній мірі, пачками. Чому цю рекомендацію ніхто не виконує? Але хай нам покажуть цей документ за підписом Блаттера, де він забороняє звертатися до цивільних судів. Немає проблем, ми судитимемося і з Блаттером. Нам Блаттер не указ. Конституція країни для нас над усе. А вона дає право звертатися до цивільного суду. І я хочу сказати, що донецький "Металург" звертається до суду на цей дискримінаційний податок на легіонерів. На цьому або наступному тижні відповідні документи будуть подані. Якщо федерації наплювати на клуби, то нам наплювати на її рішення". www.football.ua

Зараз ви читаєте новину «Війна продовжується: донецький "Металург" знову подає в суд на ФФУ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути