вівторок, 10 вересня 2013 19:45

Відбір на ЧС-2014. Україна - Англія - 0:0

Відбір на ЧС-2014. Україна - Англія - 0:0
Зараз Марко Девіч грає у найкращий футбол у своїй кар'єрі і забиває щоматчу ФОТО: prosport-ru.tsn.ua

Доброго вечора, футбольна Україно! Сьогодні національна збірна країни приймає у себе лідера групи Н кваліфікації на ЧС-2014 команду Англії. Родоначальники футболу заявили, що приїхали у Київ за перемогою, але дали зрозуміти, що і нічия для них не найгірший варіант.

Букмекери не бачать фаворита у сьогоднішній зустрічі. Лише невелика перевага на боці гостей. Збірна Англії прибула до Києва знекровленою травмами та дискваліфікаціями. Не допоможе Рою Ходжсону Вейн Руні, Даніель Старрідж та Данні Велбек. Таким чином у розпорядженні наставника залишились нападники Джермейн Дефо та Рікі Ламберт.

Англійські журналісти ставлять в "основу" 31-річного Ламберта — нового улюбленця Англії. Рікі свого часу навіть працював на заводі з переробки буряків, пограв за кілька команд нижчих дивізіонів і тільки цього року отримав виклик у національну команду. Матч з Україною стане справжнім іспитом для форварда "Саутгемптона".

Особливою гра вийде і для 35-річного Френка Лемпарда, який сьогодні зіграє сотий поєдинок за Англію. Ходжсон напередодні пообіцяв, що півзахисник вийде на поле "Олімпійського".

Відзначимо одну цікаву деталь. Збірна Англії неодмінно грала внічию (1:1) після впевненої і розгромної перемоги у попередньому турі. Так, зокрема трапилося і на "Вемблі" у першому матчі між командами. Нагадаємо, що минулого тижня англійці вдома забили чотири голи Молдові.

Українські футболісти налаштовані серйозно показати гостям хто у домі господар. Особливо мотивований Марко Девіч. Саме його гол угорська бригада арбітрів на чолі із Віктором Кашшаї не зарахувала у матчі з англійцями у Донецьку на Євро-2012. До слова, сьогодні Кашшаї святкує свій 38-й день народження.

А судити матч довірили арбітру фіналу Євро-2012 португальцеві Педро Проенсі. Поза футболом він працює фінансовим консультантом. У середньому за матч дає п'ять жовтих карток. Стартовий свиток Проенси прозвучить о 21:45. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер".

Наш сайт з радістю проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку. Доповідаємо з "Олімпійського". Команди прибули на стадіон о 20:00. Українські футболісти вже вийшли на поле і ретельно вивчають передматчеву програмку.

Рой Ходжсон на своїй половині поля проводить нараду з помічник Гаррі Невіллом. Арена починає потроху заповнюватися. Правда, зараз більшість вболівальників тільки на підході. Зокрема, близько восьмої години до стадіону дійшла колона фанатів. Чимало фанів йдуть у футболках збірної України, у вишиванках та з національними прапорами. Погода також дуже тішить. Зараз +18 С.

Англійські фани вже встигли завішати свій сектор англійськими прапорами. Правда, їх сами поки на трибунах не видно. Українці заготували для своїх візаві вбивчий контраргумент - величезний барабан. До речі, перед тим як потрапити на територію стадіону його ретельно оглянули працівники служби безпеки. Їх можна зрозуміти. Він настільки великий, що може вмістити людину.

20:45 - до стартового свистка залишилась одна година. На поле під свист трибун вийшли голкіпери збірної Англії.

20:47 - футболістів збірної України вболівальники зустрічають оплесками. Наші голкіпери бігають уздовж штрафного майданчика.

20:56 - під гучні аплодисменти на поле виходять польові гравці збірної України.

21:02 - англійські футболісти слідом за нашими вибігли на поле

Вже стали відомі стартові склади команд. Є кілька несподіванок від Михайла Фоменка.

Україна: П'ятов, Федецький, Хачеріді, Шевчук, Кучер (К), Степаненко, Гусєв, Коноплянка, Ярмоленко, Едмар, Зозуля.

Запасні: Коваль, Худжамов, Дедечко, Тимощук, Селезньов, Безус, Хомченовський, Мандзюк, Морозюк, Ракицький, Девіч.

Англія: Харт, Вокер, Коул, Джеррард (к), Кейхілл, Джагелка, Уолкотт, Лемпард, Ламберт, Вілшир, Мілнер.

Запасні: Радді, Смоллінг, Бейнс, Колкер, Керрік, Клеверлі, Берклі, Дефо, Янг, Стерлінг, Таунсенд, Форстер.

Якщо в Англії склад більш-менш прогнозований, то, мабуть, ніхто не очікував, що Фоменко залишить Ракицького у запасі, а в старті випустить Кучера. До речі, Олександр виведе збірну з капітанською пов'язкою. Також на лавці запасних гру розпочнуть Тимощук та Девіч. Руслан Ротань, який так і не оговтався від травми, у заявці на матч відсутній.

Команди вже пішли у роздягальню. До початку залишається зовсім мало.

Збірні виходять на поле і виконують національна гімни Англії та України.

Старт!

Перший тайм!

1 З центра поля м'яч розвели англійці

2 Кутовий біля воріт збірної Англії. Джо Харт впевнено діє на виході

3 П'ятов рятує свої ворота після удару Джеррарда

5 Англія двічі подала кутовий біля наших воріт і створила за цей час три гольові моменти. Одного разу м'яч з воротарського майданчика виніс наш захисник

7 За українців відповів Коноплянка дальнім ударом. Захисник гостей заблокував удар Євгена

13 Маленький Зозуля головою пробивав по воротах Харта після подачі кутового, але пробив невдало. Перед тим у Романа була ще один гольовий момент

17 Два штрафних удари і один кутовий виконали англійці біля наших воріт, але господарі досить впевнено відбились. Хачеріді навіть встиг поговорити з арбітром

24 Команди ведуть боротьбу за м'яч у центр поля. Поки гра йде практично без воріт

31 Троє англійських футболістів почали розминатися. Тим часом Джеррард завдав прицільного удару по воротах П'ятова. М'яч пройшов вище воріт. Стівен подякував Мілнеру за передачу

38 Не йде гра у Рікі Ламберта. Хачеріді "з'їв" нападника збірної Англії

40 Зозуля опинився першим на м'ячі у воротарському майданчику англійців, але не зміг витиснути максимум з епізоду.

45 Арбітр компенсував одну хвилину до першого тайму

ПЕРЕРВА! Перший тайм завершився без голів.

49 Українці влаштували штурм воріт Джо Харта, але гості відбились. Відзначимо, що у матчі Сан-Марино - Польща рахунок після першого тайму 1:3 на користь наших сусідів. А санмаринцями вдалося забити перший гол у цьому відборі. З чим їх і вітаємо.

57 Нашим не вистачило останнього пасу, щоб замкнути досить перспективну атаку. Додамо, що Роман Безус активно розминається

61 Після активного початку гра знову заспокоїлися. На полі рівна гра без моментів

62 Кучер отримав попередження.

66 Обидва наставники одночасно наважились на заміни. Ешлі Янг міняє Мілнера, а Роман Безус виходить замість Олега Гусєва.

71 Жовта картка для Вокера і небезпечний штрафний для нашої команди

72 Коноплянка! Євген класно виконав стандарт, але м'яч пройшов біля стійки

73 Федецький! Артем розстрілював Харта після кутового,але пробив якраз точно у руки голкіперу. Цей момент ще довго снитиметься футболісту

76 Едмар! Ще один удар по воротах після кутового. Перед тим наші розіграли хорошу атаку, але знову виникли проблеми із її завершенням

79 "Девіч" - вболівальники вимагають випустити на поле Марко

82 П'ятов щосили тягнувся до м'яч, але той пройшов на безпечній відстані від наших воріт

87 Ще одна заміна від Ходжсона. Тео Волкотт залишив поле на користь Тома Клеверлі

89 Відповідь Фоменка. Селезньов міняє Зозулю

90 Проенса компенсував три хвилини до другого тайму

90+2 Фоменко вирішив використати весь ліміт замін. Ярмоленка міняє Дмитро Хомченовський

90+3 Фінальний свисток. Підсумковий результат матчу - 0:0.

Додамо, що на матчі присутні 69 890 вболівальників. Найкращим футболістом у складі збірної України визнали Коноплянку.

Дякуємо командам за гру. Всім доброї ночі! У збірної України є ще два матчі і досить хороші щанси на поїздку у Бразилію! Слава Україні!

Зараз ви читаєте новину «Відбір на ЧС-2014. Україна - Англія - 0:0 ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути