вівторок, 10 вересня 2013 16:18

Україна — Англія: "за" і "проти"

Україна — Англія: "за" і "проти"

Сьогодні відбудеться матч між футбольними збірними України та Англії. Поєдинок розпочнеться о 21.45 на полі Національного спортивного комплексу "Олімпійський". Gazeta.ua вестиме он-лайн репортаж матчу. Телетрансляцію здійснить телеканал "Інтер".

Переможець поєдинку стає фаворитом у боротьбі за підсумкове перше місце в групі і пряму путівку до фінальної частини Кубку світу.

Чинники на користь України

1. Англія гратиме на нічию

Тренер гостей Рой Годжсон навіть не приховує, що розподіл очок його влаштує. Тож агресивну, налаштовану на атаку Англію ми не побачимо. Для цього у Ходжсона ще й немає ресурсів: Руні, Старрідж та Джонсон травмовані.

Головний "козир" Англії перед нами — півзахист. Ми не маємо гравців калібру Джерарда та Лемпарда. Але вони працюватимуть на оборону, і це має полегшити завдання нашим.

Обережна тактика Ходжсона диктуватиме йому склад на матч. Має з'явитися класичний опорник типу Карріка. А це означає, що Вілшер залишиться на лаві запасних.

Аналогічна ситуація з лівим флангом півзахисту. Більш націленого на атаку Янга Ходжсон не випустить з перших хвилин, а віддасть перевагу прямолінійному, зате працелюбному Мілнеру.

2. Різноплановість українських форвардів

Михайло Фоменко може розраховувати на Романа Зозулю та Марко Девича. Не виключена їх поява на полі одночасно. Але імовірніший вихід зі стартових хвилин гравця "Дніпра". Він не грав проти Сан-Марино і рветься в бій. Він не зможе обіграти один в один Ягелку чи Кехілла, але добряче їх, і без того не надто мобільних, втомить. І тоді, хвилині на 60-й, вийде швидкий Девич. Навіть якщо матч піде не за нашим планом і доведеться відігруватися, завжди можна випустити під силову гру Селезньова. Нинішня Англія, до речі, звично сильна, коли розігрує "стандарти" біля чужих воріт. Але нетрадиційно слабка, коли йде навісна загроза володінням Харта.

3. Центр захисту Англії

Давайте одразу домовимося: гравці, які виступають в англійській прем'єр-лізі, не можуть бути слабкими за визначенням. Але очевидно, що рівень Кехілла та Ягелки не дотягує до їх попередників — Террі та Фердінанда. Англія знайшла непоганого воротаря, а навзамін отримала проблеми в центрі оборони. Ми маємо цим скористатися.

Чинники на користь Англії

1. Клас півзахисту

Нам нічого протиставити майстерності опонента у центрі поля. Навіть якщо оклигає Ротань і навіть якби був здоровий Гармаш.

2. Воротар України

На Андрія П'ятова не можна було покластися навіть коли він був безперечним першим номером "Шахтаря". Тож як це робити зараз, коли навіть на матчі чемпіонату України П'ятов виходить почергово з Каніболоцьким? Настрій погіршується, коли згадуєш гру Андрія на виходах.

3. Фланги захисту

Важко припустити, що 34-річний Шевчук впорається з Тео Волкоттом. Якщо не спрацює підстраховка Ракицького — чекай неприємностей з боку правого флангу англійської атаки.

З протилежного боку ситуація не краща. Зрозуміло, що Федецький нав'яже боротьбу опонентам, бо така манера гри звична для нього, але якщо ти протистоїш Ешлі Коулу, - цього замало. І добре, що Мілнер подібний до Артема. А якщо Янг? Можливо, Фоменку слід випустити не такого бойовитого, але більш класного та досвідченого Гусєва на правий фланг захисту.

Три найкращі гравці України

1. Євген Коноплянка

Він усе довів рік тому в Лондоні і зараз перебуває в непоганій формі.

2. Марко Девич

Нині забиває щоматчу

3. Євген Хачеріді

На нього надія не тільки в захисті, де має бути стовпом, а і під час кутових біля воріт Харта.

Три найнебезпечніші гравці Англії

1. Тео Волкотт

Гравці "Шахтаря" мають пам'ятати його гол на "Донбас-Арені" у Лізі чемпіонів 2010/11. Втік від усіх, наче на велосипеді.

2. Стівен Джерард

Найкращий капітан Англії за останні кілька років. Уміє на полі все — пробити, віддати передачу. Вік дає своє, тому вже не так багато бігає, але для цього на полі буде Каррік.

3. Френк Лемпард

Лемпс не такий, як 2005-го, коли "Золотий м'яч" йому не дістався тільки тому, що тоді був найкращий період Роналдіньйо, але задоволення від футболу явно отримує.

Тренерська дуель

Рівність. Фоменко мало говорить, але багато робить. Вгадує зі складом, витискує з гравців усе і навіть більше, дуже уважно ставиться до тактичних нюансів.

Годжсон назагал такий самий, просто працює з кращим "матеріалом". Тому можна сказати, що збірна Фоменка поки стрибає вище голови, а команда Годжсона тримає рівень. Можливо, Рой цей рівень навіть штучно стримує.

Додатковий чинник на користь України

До нічиєї більше прагне Англія. Але якщо "мирова" станеться, то шанси на підсумкове перше місце для нас все одно будуть реальними. Англія випереджатиме нас на очко, але у неї два заключні матчі з непростими суперниками — Польщею та Чорногорією. Хоча і в Лондоні.

Нашим же достатньо буде обіграти поляків у Харкові. Далі чекатиме виїзд до Сан-Марино зі сподіваннями на те, що команда Ходжсона дасть осічку.

Зараз ви читаєте новину «Україна — Англія: "за" і "проти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути