Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2012 10:36

ВХЛ. "Донбас" розгромив "Нафтовик" у другому півфіналі конференції Захід

ВХЛ. "Донбас" розгромив "Нафтовик" у другому півфіналі конференції Захід

Хокейний клуб "Донбас" з великим рахунком вдруге обіграв "Нафтовик" з Альметьєвська і повів у рахунку в серії - 2:0

"Нафтовик" дійсно відрізнявся від вчорашнього, як і обіцяв наставник гостей Ришат Гімаєв. Гості в першому періоді виглядали зібрано і були налаштовані по-спортивному агресивно. Степану Горячевських в рамці воріт "Донбасу" відпочивати не доводилося, тим більше, що в дебюті зустрічі гості двічі отримували чисельну перевагу, але свій нуль на табло змінити так і не змогли. Донеччани ж чекали, прагнули і досягли свого. Притиснувши суперника до воріт, п'ятірка господарів майданчика вивела на кидок Матерухіна, який в улюбленому стилі викотився з-за воріт і відправив шайбу у сітку.

У другому періоді перевага підопічних Олександра Куликова стала більш очевидною. Незважаючи на ряд вилучень, донеччани провели другу двадцятихвилинку помітно агресивніше і знову досягли успіху. Володимир Малевич використовував чисельну перевагу, потужно вистріливши в саму дев'ятку. Навіть після цього гості продовжували грати необачно і регулярно відвідували лавку штрафників, що необоротно призвело до чергової пропущеної шайби. Ланка Варламова знову реалізувала більшість, поставивши "Нафтовик" на грань другого поспіль поразки.

У третьому періоді нафтовиків на майданчику, практично, не було. "Донбас" набравши обертів, раз по раз змушував суперників помилятися, фолити і регулярно карав за це підопічних Рішата Гімаева. Однак спочатку хитрістю і чуттям блиснув Денис Кочетков, який пішов у пресинг, відібрав шайбу і забив в меншості. Цей момент повністю деморалізував гостей і Журун після кидка Дидикіна відправив п'яту шайбу у ворота Галімова прямо з-під щитків голкіпера гостей. Після такого альметьєвці не змогли майже нічого придумати, граючи 5 на 3 та 5 на 4. Фактично, це був кінець матчу, який донеччани виграли красиво і заслужено.

ХК Донбас (Донецьк) - ХК Нафтовик (Альметьевск) - 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

19 березня 2012 Донецьк, Арена Дружба. Півфінал Конференції Захід. Другий матч. 3820 глядачів.

Донбас: Горячевських. Егін-Дидикін, Кочетков-Боровков-Варламов, Малевич-Люткевич, Піскунов-Бєлухін-Журун, Селезньов-Єсипов, Матерухін-Шафаренко-Доніка, Ісаєнко-Хульт-Васильєв.

Нафтовик: Галімов. Крутов-Сумін, Демидов-Хапов-Шангараєв, Серебряков-Єрмолаєв, Барабанов-Кочуров-Корнілов, Лемешевський-Костюхин, Черних-Храмов-Щербина, Мансуров-Гатауллін, Калімуллін-Яруллін-Ісмайлов.

Шайби: 1:0. Матерухін, 14:48, 2:0. Малевич (Піскунов, Люткевич, 30:54-біл.), 3:0. Варламов (Малевич, 36:54-біл.), 4:0. Кочетков, 44:42-мен., 5:0. Журун (Малевич, Дидикін, 50:43-біл.), 6:0. Дидикін (Кочетков, 57:05-4х4)

Статистика матчу: штраф - 12:28, кидки: 36 (11 +14 +11) - 22 (10 +1 +11), вкидання: 39 - 32

Рахунок серії: 2 - 0

Зараз ви читаєте новину «ВХЛ. "Донбас" розгромив "Нафтовик" у другому півфіналі конференції Захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути