четвер, 27 січня 2011 17:29

Велогонщика Альберто Контадора дискваліфікували на рік

Велогонщика Альберто Контадора дискваліфікували на рік

Триразовий переможець велобагатоденки "Тур де Франс" іспанець Альберто Контадор дискваліфікований на один рік за вживання забороненого препарату кленбутерола. Рішення про дискваліфікацію спортсмена прийняла Іспанська федерація велоспорту. Про це повідомляє AFP. Протягом 10 днів Контадор може подати апеляцію.

Офіційно про дискваліфікацію оголошено не було, проте, за словами представника Контадора, самому гонщику вже повідомили про покарання. Свою позицію з приводу того, що сталося іспанець висловить на прес-конференції 28 січня 2011 року.

Позитивний результат дала допінг-проба Контадора, взята у нього під час "Тур де Франс" 2010 року. ЗМІ писали, що концентрація кленбутерола в організмі Контадора виявилося дуже низькою. Сам гонщик пояснив потрапляння забороненого препарату в його організм зараженим м'ясом, яке він їв під час багатоденки. Кленбутерол був заборонений Євросоюзом ще в 1996 році, проте вважається, що деякі виробники м'яса використовують цей препарат при годівлі худоби.

ЗМІ також повідомляли, що в пробі Контадора знайшли сліди пластику, з якого робляться пакети для переливання крові, і пластифікатор - речовина, що використовується, зокрема, у виробництві крапельниць. Спортсменам заборонено робити переливання крові, проте методи виявлення пластику не затверджені Світовим антидопінговим агентством (WADA), тому наявність речовини в організмі гонщика не вважається доведеною.

У тому випадку, якщо рішення про дискваліфікацію затвердять, Контадор буде позбавлений звання переможця "Тур де Франс" 2010 року, і цей титул дістанеться Анді Шлеку з Люксембургу. Росіянин Денис Меньшов підніметься в загальній класифікації з третього на друге місце.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Велогонщика Альберто Контадора дискваліфікували на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути