Ексклюзиви
середа, 17 листопада 2010 13:57

Українського велогонщика обшукали в зв'язку з допінговою справою Армстронга

Українського велогонщика обшукали в зв'язку з допінговою справою Армстронга

Італійська поліція допитала українського велосипедиста Ярослава Поповича у справі про можливе вживання допінга його екс-партнером по команді Ленсом Армстронгом.

Ордер був виданий за наполяганням Інтерполу публічним обвинувачем Бендетто Роберті, який проводить в Італії відразу кілька розслідувань, пов'язаних з допінгом.

Судячи з усього, Попович, образно кажучи, потрапив під роздачу у зв'язку зі справою Ленса Армстронга, яке зараз розглядається американським судом.

Після повернення Поповича до Європи він заїхав на пару днів у свій італійський будинок - забрати речі для поїздки на Мальдіви, яка і так була відкладена через виклик в американський суд. У Кваратто Попо, як називають галичанина у світі велоспорту, вже чекали.

З ранку за його машиною курсувала BMW. Коли Ярослав натиснув на газ і спробував сховатися від незрозумілого хвоста, сталося те ж, що і в Лос-Анджелесі - італійські карабінери на декількох машинах перекрили Славі дорогу і, пред'явивши українцеві ордер на обшук, поїхали до нього додому.

Обшук, до якого долучилася італійська прокуратура, тривав більше шести годин. У Поповича було вилучено два мобільних телефони, два ноутбуки і один стаціонарний комп'ютер. Все це йому повернуть після повернення Ярослава з Мальдів, куди він виїхав за заздалегідь придбаною путівкою на наступний день після обшуку.

Ніяких доказів, які б підтверджували причетність Поповича до допінгових скандалів, італійська прокуратура не виявила.

Нагадаємо, що допінговий скандал переслідує не тільки семикратного тріумфатора Тур де Франс Армстронга, але і його послідовника іспанця Альберто Контадора.

За матеріалами Блик

Зараз ви читаєте новину «Українського велогонщика обшукали в зв'язку з допінговою справою Армстронга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути