понеділок, 23 грудня 2013 14:54

В Україні в 2018 або 2020 році може пройти чемпіонат Європи з плавання

В Україні може пройти чемпіонат Європи з плавання. Про це сказав президент і голова виконкому української Федерації плавання Дмитро Качуровський на прес-конференції з нагоди міжнародної матчевої зустрічі "Кубок клубу "Енергетичний стандарт". Нагадаємо, змагання відбулися 21-22 грудня в Дніпропетровську.

"Така ідея існує. Вона позитивно сприйнята Національним Олімпійським комітетом України, обговорювалася з його президентом Сергієм Бубкою. Потрібно дотриматись всіх необхідних норм при подачі офіційної заявки. Нашим конкурентами будуть, зокрема, Туреччина, Росія. Всі готують свої пропозиції, в серпні будуть розкриватися конверти і визначатиметься переможець", - сказав він.

"Ми ж зараз вивчаємо економічну доцільність проведення такого чемпіонату, зіставляємо витратну частину з можливою прибутковістю для нашого спорту і країни в цілому. Крім того, європейська федерація плавання обов'язково вимагає фінансових гарантій. Це питання вивчається також і нашим нинішнім меценатом Костянтином Григоришиним. Крім того, ми вивчаємо можливість проведення чемпіонату в клубному форматі. І не виключено, що Україна може вийти з новою ініціативою, яка на сьогодні не практикується як в Європі, так і на території інших країн. Така ініціатива затребувана часом. До травня ми будемо зважувати всі " за" і "проти", у травні визначимося, подаємо заявку чи ні, а в серпні буде оголошено результат", - підкреслив Дмитро Олегович.

Вірогідність проведення першості континенту в Україні підтвердив і президент Європейської федерації плавання (LEN) Паоло Бареллі.

"Ми обговорювали з Дмитром Качуровським необхідність проведення в Україні чемпіонату Європи. Це дуже важливо, адже українська земля багата на таланти. Поки не можу офіційно сказати, що прийнято таке рішення. Адже для цього українській владі треба подати заявку. Крайній термін її подачі для чемпіонату у 2018 році - березень місяць. Крім того, в України, в разі чого, буде шанс поборотися за 2020 рік. Будемо намагатися робити все можливе, щоб реалізувати цей проект для України", - зазначив він.

Нагадаємо, переможцем турніру Кубок клубу "Енергетичний стандарт" стала команда Італії.

Зараз ви читаєте новину «В Україні в 2018 або 2020 році може пройти чемпіонат Європи з плавання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути