субота, 09 червня 2012 15:39

"В Україні обслуговують дуже повільно, без жодної радості" — данський уболівальник

"В Україні обслуговують дуже повільно, без жодної радості" — данський уболівальник
Стіг Єнсен: "Українці доброзичливі, але ціни завищені". Фото: Ігор Луб'янов

У шведській частині фан-зони спілкуються між собою багато фанів сусідньої зі Швецією Данії. Їхня збірна не гратиме в Києві, але вболівальники кажуть, що свідомо обрали розміщення тут. Спілкуємося зі 28-річним Стіґом Єнсеном з Копенгаґена.

Як ви будете їздити на матчі?

- Сьогодні їдемо до Харкова, де наша збірна гратиме проти Нідерландів. А потім уночі — знов до Києва. Так і наступні матчі. Відразу після матчу пізно вночі повертатимемося до Києва. Так зручніше.

Не боялися їхати в Україну?

- Нам казали в Данії, що в Україні проблеми, що це далеко, що не варто їхати. І ми так трохи побоювалися. Але поїхали, бо такий форум буває раз на два роки, і дуже шкода було б його пропустити. І вражені, наскільки тут усе доброзичливо. Українці дуже чуйні. Дівчата надзвичайно гарні. Стильно вдягаються. Інфраструктура цілком середньоєвропейська — я не бачу великої різниці між Україною та рештою європейських країн.

Ціни як?

- Мені здаються завищеними — на все, навіть на продукти харчування. У Копенгаґені можна поїсти чи випити пива відносно дешево. Я розумію, що це через турнір. Як брати речі чи сувеніри, то мало не вдвічі дорожче виходить. Однак ми поселилися у хостелі — так дешевше. Платимо 95 гривень за ніч. Якраз ціни на хостел цілком доступні, тож ми могли відкласти гроші на розваги.

Що не сподобалося?

- Сервіс. Обслуговують дуже повільно і, здається, без жодної радості. Жодних посмішок, жодних заохочень. Узагалі, видається, що тут у Києві обслуговуючий персонал набагато хмурнішний, ніж люди на вулицях. У Данії, якщо ти щось купуєш, тобі намагаються сподобатися. А тут, здається, це нікого не турбує взагалі.

Гуляли Києвом?

- Трохи так. Бачили Золоті ворота, ось цю зону. Загалом орієнтуватися легко, бо є англомовні вказівники. Але далі йти ще остерігаємося. Просто вивчили дорогу до центру. В метро ще не були. Друзі розповідали, що там англійською навіть зупинки оголошують, правда?

Так. Як оцінюєш шанси своєї збірної?

- 50 на 50. У нас дуже важка група — Нідерланди, Німеччина і Португалія. Якщо чесно, я навіть не особливо вірю, що ми вийдемо з такої групи. Хіба що дуже пощастить. Але однаково вболіватимемо за нашу збірну. Україні теж зичимо успіхів. У понеділок дивитимемось ваш матч проти шведів, наших історичних суперників. Буду вболівати за Україну.

Данія гратиме сьогодні, 9 червня проти Нідерландів у Харкові. Наступний матч у групі проведе 13 червня у Львові проти португальців, а завершить 17-го — з німцями там-таки.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні обслуговують дуже повільно, без жодної радості" — данський уболівальник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути