субота, 09 червня 2012 14:27

"Віддам гостям диван, сам ляжу на розкладачку" - киянин приймає іноземців

Українці безплатно пропонують іноземним фанам оселитися у них на час Євро-2012.

Киянин Ярослав Бурда, 25 років, приїхав у Київ вісім років тому з Олександрії Кіровоградської області. Рік тому купив однокімнатну квартиру в районі Петропавлівської Борщагівки під Києвом. Захоплюється футболом і музикою, підпрацьовує ді-джеєм. На час "Євро" безкоштовно гоститиме в себе чотирьох гостей з-за кордону.

"Запросити до себе іноземців вирішив несподівано. Прокинувся вранці, увімкнув телевізор і почув про таку ініціативу. Поставив себе на місце людей, які приїдуть футбол подивитися - я не зміг би платити 500 доларів за добу в готелі. Зайшов у групу в Фейсбуці, відразу дав оголошення на сайт "rooms for free". Чом би й ні, якщо маю змогу когось у себе прихистити на пару днів. Люди почали відписувати. До мене приїдуть спочатку дві дівчини з Росії, потім чоловік 40-річний Норман зі Штатів, а потім на фінал журналіст із Вєтнаму. Побудуть до 4 ночей. Маю одну кімнату. Тому приїзд гостей дасть мені чудову змогу забрати у друзів розкладачку. Спатиму на ній, а гостям віддам свій диван", - розповів житель столиці.

Він також додав, що Норману зі Штатів 40 років.

"Я написав йому сам - цікаво поспілкуватися з американцем. Має родину, двох дочок. Коли мені Норман сказав, що йому 40 років, спершу був у шоці. Чекаєш ровесника. А потім подумав, що він як американець дуже молодий в душі. В'єтнамець - фотограф для Рейтерс. Усім світом їздить, фотографує. Дівчата з Росії молоді, 24, 25 років, багато їздять, подорожують. Збираються на Ібіцу. Підемо з ними разом на футбол - на матч "Швеція-Франція" 19 червня", - хвалиться гостями киянин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведські фани на Трухановому сидять у багнюці, без світла й води

"Обирав не більше 2 людей, тому що мені нікуди було всіх розмістити. А якби мав більше площі, запросив би до себе 4 фанатів із Польщі. Весела була б компанія. З Росії мало людей їде. Переважно гості прибувають із Заходу. Американців на "Євро" їде найбільше. Всі кажуть, що це дуже круто. Хоча німці зізнаються, що для них традиційно на футбольних чемпіонатах влаштовувати кемпінг, смажити шашлики і пити пиво. Але в місті це не завжди зручно. Тому наші пропозиції прихистити їх у себе безплатно для них порятунок", - продовжив розповідь Ярослав Бурда.

Будучи футбольним фанатом, Ярослав придбав квитки на кілька матчів завчасно.

"Купував квитки ще по адекватних цінах. Перша спроба була півтора роки тому. А вдалося купити квитки 2 місяці тому. Квитки обійшлися по 35 євро - це найбюджетніший варіант. Місця обирати не міг. Підемо з друзями вчотирьох", - зазначив він.

Хлопець зізнається, що англійську знаю не дуже добре, але сподівається, що на пальцях порозуміються.

"Нагодувати гостей зможу. Живу сам, довелося навчитися: можу навіть борщ зварити, солянку. Беру часткову відпустку на час "Євро" - із середини до кінця місяця", - додав киянин.

Зараз ви читаєте новину «"Віддам гостям диван, сам ляжу на розкладачку" - киянин приймає іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути