пʼятниця, 08 червня 2012 15:17

"Дешеве пиво і багато красивих дівчат": у Києві відкрили фан-зону Євро-2012
21

Останні приготування перед відкриттям фан-зони
Фото: ФОТО: Андрій Жигайло
Перекусити для європейських уболівальників теж не буде проблемою
Люди очікують, коли їх запустять до фан-зони

8 червня на майдані Незалежності офіційно запрацювала фан зона Євро-2012 У Києві. Для фанів виступали барабанщики "Тайко Драммерс" та Президентський оркестр. Відкрив фан-зону перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

На відкритті Хрещатиком провезли неофіційний символ Євро-2012 Зозулицю. Вона має діаметр 3 метри та вагу 200 кілограм. Її супроводжували дівчата в національних костюмах з прапорами країн учасниць турніру та футболісти команди "Зозу" середньої школи №1 з села Петропавлівська Борщагівка. Діти є чемпіонами Київської області з футболу. Оркестр відіграв гімн України. Фан-зону відкрив Олександр Мазурчак символічним ударом по м'ячу. Одразу над сценою запалав феєрверк, посипалось конфеті та різнокольорові стрічки.

Відкриття подивитись прийшли близько двох тисяч людей. Переважно кияни та гості міста, іноземців небагато. Найбільше було росіян та шведів. Вони розмахували шарфами та національними прапорами, позували перед камерами та співали народних пісень.

Найбільшу увагу привернули до себе група фанатів з Нідерландів. Голландці принесли зі собою мяч та посеред Хрещатику зіграли міні-матч з школярами, які супроводжували Зозулицю. Матч закінчився перемогою дітей з рахунком 10-7.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Ціни поставили захмарні" - у Львові відкрили офіційну фан-зону Євро-2012

"Нам тут дуже подобається. Фан-зона класна. Тут дешеве пиво і багато розваг. В Україні дуже багато красивих дівчат", — розповів голандець Донован з Роттердаму.

На території фан-зони встановлено чотири великих екрани, на яких будуть транслювати всі матчі чемпіонату. Повздовж Хрещатику встановили півсотні яток та магазинів спонсорів УЄФА, де продають різну сувенірну продукцію, їжу, воду й пиво. Працюватимуть 150 волонтерів. Їх можна впізнати по яскравій салатовій формі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Євро-2012 із Хрещатика вигнали жебраків

Фан-зона працюватиме щоденно з 12:00 до 01:00 до 2 липня. Вхід безкоштовний у дні проведення матчів. У нематчеві дні, коли будуть проводити концерти українських та іноземних зірок, вхід вартуватиме 150 гривень. Ціна квитка у ВІП-зону від 600-800 грн до 1500 грн на фінальний матч.

За прогнозами організаторів, на матчі Польща- Греція та Росія-Чехія прийдуть близько 20 тисяч вболівальників. Усього фан-зона вміщає 70 тисяч вболівальників.

Зараз ви читаєте новину «"Дешеве пиво і багато красивих дівчат": у Києві відкрили фан-зону Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути