четвер, 05 квітня 2018 21:54

В Україні розслідують махінації з грошима за Ярмоленка

Відрахування дортмундської "Борусії" за підготовку Андрія Ярмоленка викликали величезний скандал в Україні.

Поліція вже вікрила справу про шахрайство через платіж солідарності київським "Динамо" чернігівській ДЮСШ "Юність" за трансфер футболіста в німецький клуб.

Як стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень, слідче управління Головного управління Національної поліції України в Чернігівській області розслідує кримінальне виробництво від 21 березня 2018 року за ознаками кримінального злочину. Воно карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна, інформує "Футбол 24".

 

26 березня Новозаводський районний суд Чернігова надав слідчим тимчасовий доступ до відомостей про наявність в ГО "Чернігівський обласний футбольний клуб Юність" відкритих рахунків в банках, їх номери, дати відкриття, а також до відомостей про те, хто є засновником, директором "Юності" і про перелік осіб, які перебувають в цій громадській організації.

28 березня цей суд надав слідчим тимчасовий доступ до оригіналів, що послужили підставою для виділення коштів клубом "Динамо" Київ на користь Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу "Юність" в якості платежу солідарності від трансферу Ярмоленка в "Боруссію" Д, які подавалися в Федерацію футболу України.

Крім того, слідчі отримали доступ до комп'ютера в офісі ДЮСШ "Юність", на якому готувалися всі документи, які подавалися в ФФУ для розрахунку суми грошових коштів, які повинні були надійти від "Динамо" в "Юність" в якості платежу солідарності.

При цьому суд зазначив, що слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення зазначених документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярмоленко потрапив у неприємну ситуацію в Німеччині

Наскільки відомо, право на 5 відсотків від суми трансферу має "Десна", яка є правонаступником першого клубу Ярмоленка ДЮСШ "Юність". Але клуб нібито відмовився від грошей на користь ДЮСШ "Юність".

Зараз ви читаєте новину «В Україні розслідують махінації з грошима за Ярмоленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути