середа, 10 листопада 2021 13:05

В УАФ придумали, як покарати Шапаренка за расизм

В УАФ придумали, як покарати Шапаренка за расизм
Шапаренка можуть покарати грошима. Фото: Футбол-24

Миколу Шапаренка та ФК "Динамо" можуть покарати, якщо заяву про прояви расизму від нападника "Ворскли" Ранжела доведуть.

Пресслужба Української Асоціації Футболу відреагувала на запит Фокусу щодо розгляду справи про прояв расизму під час матчу "Динамо" - "Ворскла".

"Питання про можливі прояви расизму розгляне комітет з етики й чесної гри УАФ. У разі встановлення таких фактів справу передадуть на розгляд КДК УАФ", - відповіли у пресслужбі.

Про терміни розгляду справи в головному футбольному органі країни відповісти не можуть. Щодо санкцій, які можуть застосувати до "Динамо" й Миколи Шапаренка, то в пресслужбі організації посилаються на статтю дисциплінарних правил УАФ: будь-яку особу, яка продемонструвала акт дискримінації до інших учасників, можуть усунути на тривалий термін.

У разі доказів прояву расизму на трибунах НСК "Олімпійський" під час матчу "Динамо" - "Ворскла" і гравцем столичного клубу Миколою Шапаренком бюджет чемпіона України може втратити 400 тис. грн. А в разі повторення такої ситуації "Динамо" може втратити підтримку вболівальників під час кількох матчів чемпіонату України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шапаренка звинуватили в расизмі

"Динамо" програло "Ворсклі" в останньому матчі чемпіонату України - 1:2. Голи забили Ранжел і Тілль у полтавців і Вітіньо - у киян.

Зараз ви читаєте новину «В УАФ придумали, як покарати Шапаренка за расизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути