неділя, 11 листопада 2018 11:59

Усик нокаутував Белью - перемога залишила багато питань

 

Абсолютний чемпіон світу у першій важкій вазі Олександр Усик нокаутував на "Manchester Arena" у Великій Британії місцевого героя Тоні Белью і захистив усі чотири основні чемпіонські титули. Gazeta.ua робить деякі висновки з цієї перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядатиме Олександр Усик під керівництвом нового тренера

Двояке враження

Усик багато пропускав, програвав епізоди і раунди. Застоювався після атак. Ефективність атакувальних дій була вкрай низькою. В нього мало що виходило. Він програвав на картках суддів – 67:67, 65:68, 66:67. Водночас Усик провів шикарний восьмий раунд і блискавично фінішував Белью, як тільки той зупинився. Заодно довів, що з ударом у нього все гаразд – фінальний лівий боковий у щелепу вийшов на рідкість різким, влучним і сильним.

Белью різко підсів

Ключовим у перемозі став той фактор, що функціоналки британця вистачило тільки на сім раундів. Мабуть, далося взнаки зганяння близько півтора десятка кілограмів. У восьмому Белью уповільнився, почав пропускати і свіжий та молодший Усик одразу цим скористався.

Усик під керівництвом Анатолія Ломаченка і під керівництвом будь-кого іншого – це два різні Усики

Тренерська проблема

За сім раундів Усик так і не зміг підлаштуватись під манеру бою суперника. Від раунду до раунду він діяв однаково. Не вносив корективи і не змінювався. Це питання до тренера Юрія Ткаченка – він вперше готував Олександра до бою і керував його діями з кута рингу. Очевидна проблема відсутності постійного тренера. Усик під керівництвом Анатолія Ломаченка і під керівництвом будь-кого іншого – це два різні Усики.

Перехід у надважку вагу

Тепер Олександр Усик, ймовірно, перейде у надважку вагу. Щоправда у післяматчевому коментарі він про це не оголосив. Бій проти Белью не дав відповіді на питання перспектив Усика у королівській вазі. Очевидно, перед зустріччю з чемпіоном світу за трьома версіями, британцем Ентоні Джошуа українець проведе декілька адаптаційних поєдинків. Вони дадуть більше поживи для роздумів та оцінок.

Серед потенційних суперників співпромоутер Усика Едді Хірн назвав британців Ділліана Вайта і Дерека Чісору, росіянина Олександра Повєткіна, новозеландця Джозефа Паркера та американця Джарелла Міллера.

Зараз ви читаєте новину «Усик нокаутував Белью - перемога залишила багато питань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути