Ексклюзиви
субота, 17 листопада 2012 00:50

Усик не переходить у професіонали, бо не хоче їхати з України
5

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Кращий боксер світу 2012 року за версією AIBA, Олімпійський чемпіон Олександр Усик поки що не хоче виїжджати з України заради професійної кар'єри, аби не залишитися там наодинці без рідних і друзів.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві.

"Далеко в майбутнє заглядати неможливо. Давайте ми спочатку відбоксуємо перший сезон у Всесвітній серії боксу (WSB), тоді вже будемо думати, – говорить спортсмен. – Можливо, мені особисто сподобається, все влаштовуватиме й не треба буде нікуди їхати".

Найбільший плюс участі у WSB боксер вбачає в тому, що йому не треба нікуди їхати.

"У мене зараз є пропозиція залишитися в Україні. Тобто дома, з командою, з друзями. Це легше, ніж їхати кудись за кордон і бути там наодинці. Якщо на наступний сезон буде інша пропозиція, то тоді вже подивимося", – зауважив Усик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українські отамани" зустрінуться на рингу з "казахськими вовками"

Водночас бронзовий призер Олімпійських ігор у Лондоні Олександр Гвоздик перевагою участі у WSB називає плавний перехід від любительського боксу в професійний.

"До того ж, на початку професійної кар'єри боксеру доводиться бити "мішків", а тут відразу рівень і позиції серйозні. Та й взагалі здобутий тут досвід лише піде на користь у майбутньому. Адже тут працюють на рингу вже без шоломів, більш жорстко. Тому, я думаю, що це чудова сходинка для переходу в професіонали", – наголосив призер Олімпіади.

Нагадаємо, найкращі українські боксери-любителі нещодавно увійшли до складу напівпрофесійної команди "Українські отамани", яка цьогоріч вперше виступатиме у рамках Всесвітньої серії боксу.

До "зіркового" складу української команди увійшли також дворазовий Олімпійський чемпіон Василь Ломаченко, срібний призер Олімпійських ігор в Лондоні Денис Берінчик, чемпіон Європи Денис Пояцика та інші. Нині боксери-олімпійці тільки починають втягуватися в тренувальний процес. Їхня участь у поєдинках за українську команду очікується після Нового року.

Зараз ви читаєте новину «Усик не переходить у професіонали, бо не хоче їхати з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути