Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2012 01:17

"Українські отамани" зустрінуться на рингу з "казахськими вовками"
11

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Федерація боксу України створила боксерську команду "Українські отамани", яка сьогодні проведе свою першу зустріч у рамках Третього сезону напівпрофесійної Всесвітньої серії боксу (WSB).

У Києві в Міжнародному виставковому центрі "АККО Інтернешнл" протистояти українцям будуть фіналісти  минулого сезону – команда з  Казахстану "Астана Арланс".

"Отамани – тому що ми з України, ми перші і ми найкращі. Всі ці якості підкреслює і символіка нашого клубу, – говорить президент Федерації боксу України Володимир Продивус. – Наша мета – популяризувати бокс і вивести його на перші позиції, максимально наблизившись до рейтингів футболу. Ми впевнено йдемо до здійснення цієї мети. І мені дуже приємно, що всі чемпіони і призери залишились в Україні, боксувати за український клуб".

До "зіркового" складу команди увійшли дворазовий Олімпійський чемпіон Василь Ломаченко, кращий боксер світу 2012 року за версією AIBA, Олімпійський чемпіон Олександр Усик, срібний призер Олімпійських ігор в Лондоні Денис Берінчик, бронзовий призер Олімпійських ігор у Лондоні Олександр Гвоздик, чемпіон Європи Денис Пояцика та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи варто Усіку іти у профі?

У командних змаганнях WSB беруть участь 12 найсильніших команд світу. Цей турнір включає в себе зустрічі спочатку за коловою системою, а з чвертьфінальної стадії – плей-офф. Двобої проходять у 5 вагових категоріях за формулою 5 раундів по 3 хвилини без шоломів.

Україна потрапила до групи "В", суперниками "отаманів" стали: торішні чемпіони "Milano Thunder" (Італія), "Astana Arlans" (Казахстан), "German Eagles" (Німеччина),  "British Lionhearts" (Англія) та "USA  Knockouts" США.

"На відміну від традиційного любительського боксу, учасники боїв боксують без шолома і з голим торсом. Бій так само вирішується системою нарахування балів – переможець кожного раунду отримує 10 балів, переможений – 9 і, в кінці поєдинків підсумовується загальний рахунок. Стосовно відмінностей: цього сезону руки боксерам тейпують так само, як і в професійному боксі", – зазначила на анонсуючій прес-конференції координатор проекту Аліна Шатернікова.

Загалом у складі української команди перебуває понад 20 найкращих українських боксерів-аматорів. 16 листопада від "Українських отаманів" боксуватимуть Іван Ільницький (вагова категорія 50-54 кг), В'ячеслав Кісліцин (57-61 кг), Дмитро Митрофанов (68 – 73 кг), якому, до речі, протистоятиме ще один українець Сергій Деревянченко, що виступає в складі "Астана Арланс". Також від "отаманів" битимуться Денис Пояцика (80 – 85 кг) і Ростислав Архипенко (+91 кг).

Початок змагань о 20:00 за київським часом. Транслювати боксерське протистояння України з Казахстаном планують у п'ятницю, 16 листопада 2012 року, о 23:00 на телеканалі "2+2".

Зараз ви читаєте новину «"Українські отамани" зустрінуться на рингу з "казахськими вовками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути