Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2007 20:26

Юнацька футбольна збірна України здійснила вдалий вояж до Італії

Юнацька збірна України з футболу, складена з гравців 1991 року народження, повернулася з Італії, де провела два поєдинки проти місцевих однолітків. Завершивши нульовою нічиєю перший матч, підопічні Анатолія Бузника з другої спроби завдали господарям поразки − 2:1, інформує www.ffu.org.ua.

Незважаючи на те, що у вересні 2007-го наші юнаки не зуміли здолати стартовий етап відбору до Євро-2008 (U-17), їхня програма підготовки, до якої входили й спаринги з італійцями, залишилася незмінною. Цілеспрямовано до товариських матчів "синьо-жовті" не готувалися, втім це не завадило команді продемонструвати на Апеннінах змістовний футбол і досягти позитивного результату в протистоянні з міцним суперником.

- До італійської Бругери ми взяли 18 гравців, кожному з яких надали шанс проявити себе, − розповів Анатолій Бузник. − У порівнянні з кваліфікацією континентальної першості до табору збірної було викликано вісім нових виконавців. Повноцінних дебютантів було двоє − дніпропетровці Ігор Варцаба та Антон Кравченко.

У першій зустрічі українці діяли від оборони, забити не змогли, але й власні ворота відстояли. За два дні наш тренерський штаб обрав більш гострий варіант ведення гри, із застосуванням активного відбору м"яча на чужій половині поля. Виявившись не готовими до цього, футболісти Скуадри Адзурри припускалися численних помилок, що врешті-решт і призвело до голів. Перед перервою передачу Олександра Скляра результативним ударом головою замкнув Сергій Загинайлов − 1:0. Щойно гру було поновлено, рахунок, також вдало зігравши на другому поверсі, подвоїв Ігор Силантьєв. Італійців вистачило лише на гол престижу, який вони провели з пенальті.

- Мої підопічні виглядали гідно, хоча в кінцівках обох матчів команда помітно знижувала оберти. Важкий сезон все ж таки дався взнаки. Я залишився задоволений як грою збірної, так і атмосферою, що панувала на стадіонах. Поєдинки збирали по півтори-дві тисячі глядачів, а суддівство було дуже кваліфікованим, − резюмував український наставник.

Наступного разу збірна збереться на початку січня, щоб відправитись на змагання в Ізраїль, а ще через місяць її очікуватиме вояж до Іспанії.

- Попри відсутність турнірної мотивації, продовжимо працювати й готуватися до подальших іспитів. Зокрема, спробуємо набути імунітету до психологічних складностей, пов"язаних з міжнародними зустрічами, − зауважив Бузник.

 


Зараз ви читаєте новину «Юнацька футбольна збірна України здійснила вдалий вояж до Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути