Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2015 11:52

"Українській збірній не властива раціональна гра" - Олег Федорчук
4

Фото: ffu.org.ua

Футбольний експерт Олег Федорчук не очікує сьогодні яскравого атакувального футболу в матчі Македонія – Україна.

"Думаю, що відкритої гри не буде. Наші гратимуть із думкою, що основний матч проти Іспанії, а не проти Македонії. Чекатимуть на помилки суперника. Думаю, в нападі гратиме Селезньов, а в опорній зоні вийдуть півзахисники руйнівного плану. Українці намагатимуться зіграти раціонально. Власне, вони пробують так грати впродовж усього відбірного циклу. Раціонально з мінімумом ризику. Однак така гра не властива українцям ментально. Ми любимо більше драйву, ризику, експресії.

Єдиний тайм, який нам удався в цьому відбірному циклі проти збірної Білорусі у Львові було зіграно саме так. Решту часу наша збірна грала з присмаком інфарктності. Це не наш стиль. Українці – не прибалти чи ісландці, які будуть терпіти в пошуках свого шансу. Найкраще ми почуваємося в атаці в обопільно гострій грі".

Олег Вікторович каже, що збірна здала у порівнянні із минулим відбірним циклом.

"Тоді нам вдавалися цілісні атакувальні ігри проти Польщі й Чорногорії, коли ми 90 хвилин намагалися грати першим номером. Тоді й був здобутий результат. Відтоді ми не покращили свою гру. Ротаню вже 34 роки й найкращі часи вже позаду. Гармаш ще не надто стабільний плюс його замучили травми. Відтак середня лінія не здатна підтримувати темп впродовж всього матчу. Результат – третє місце в таблиці. Однак я не хочу кидати каміння в город Михайла Фоменка. До нього в збірній взагалі була жахлива ситуація", – бідкається Федорчук.

Нагадаємо, що сьогодні збірна України гратиме на виїзді матч відбору до Євро 2016 проти збірної Македонії. Початок о 21-45.

Зараз ви читаєте новину «"Українській збірній не властива раціональна гра" - Олег Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути