субота, 11 лютого 2012 10:31

Український тренер-педофіл наклав на себе руки в американській в'язниці

Український тренер-педофіл наклав на себе руки в американській в'язниці

Заарештований у США за підозрою в розбещенні неповнолітнього хокейний тренер з України Іван Правілов був виявлений мертвим у своїй камері у федеральному центрі попереднього утримання в Філадельфії в п'ятницю. За даними попереднього розслідування, причина смерті 48-річного Правілова - самогубство. Буде проведено розтин.

У січні цього року тренер був затриманий співробітниками міністерства національної безпеки США за підозрою у скоєнні дій сексуального характеру стосовно 14-річного українського підлітка, який навчався в його хокейній школі. Інцидент нібито стався 3 січня, коли Правілов відвозив додому після занять двох хлопчиків. За словами постраждалого, тренер почав приставати до нього, торкаючись за геніталії. Через кілька днів Правілов нібито дізнався, що інший хлопчик розповів про те, що трапилося поліції, і пригрозив убити його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештованому в США українському тренеру висунули обвинувачення

27 січня влада США висунула Правілову офіційні звинувачення в розбещенні неповнолітніх. Тренер свою вину визнати відмовився. Він активно брав участь в засіданнях, а також через перекладача заявив судді, що після ув'язнення був позбавлений можливості підтримувати зв'язок зі своїм адвокатом. Адміністрація в'язниці не вважала його кандидатом в самогубці і не тримала під особливим наглядом. Остання перекличка була проведена у в'язниці опівночі. Тоді Правілов був ще живий. У разі визнання винним тренеру загрожувало від 6 до 8 років позбавлення волі.

"Я думаю, він вибрав легший вихід, - сказав Максим Старченко, який з 1986 по 1996 рік грав у Правілова в харківському клубі "Дружба-87". - Я хотів подивитися йому в очі в залі суду і запитати його: "Про що ти думав всі ці роки?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українського тренера в США звинуватили у розтлінні підлітка

Незадовго до арешту Правілова в США вийшла книга Марченка під назвою "За залізною завісою: Сльози ідеального хокею - ГУЛАГ", в якій він описує, зокрема, домагання з боку Правілова. За словами колишнього учня Правілова, за часів навчання тренер приставав до нього: "Він завів мене в автобус і сказав: "Чи любиш ти мене дуже, дуже сильно? Чи можеш ти це довести?" Після цього він спробував мене поцілувати". У книзі Старченко пише, що тренер налагоджував дисципліну, "розмахуючи кулаками або ключкою, використовуючи тіла гравців як боксерські груші".

Адвокат Правілова Марк Вілсон не вірить у версію про самогубство підзахисного. "Новина про його смерть мене просто шокувала, - сказав адвокат. - Він не був у захваті від свого становища у в'язниці. У нас є своя версія того, що сталося". Однак подробиці Вілсон розкривати відразу не став.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки і хокеїсти "Дружби-78" перекрили автотрасу Харків-Бєлгород

Правілов був хокейним тренером в Україні. До 2007 року він керував молодіжною хокейною командою "Дружба-78". В числі його вихованців - латиш Дайнюс Зубрус, який виступає зараз за "Нью-Джерсі Девілз". Згодом Правілов переїхав до Філадельфії, де організував хокейну школу для підлітків.

Зараз ви читаєте новину «Український тренер-педофіл наклав на себе руки в американській в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути