понеділок, 13 квітня 2009 15:58

Український боксер Дмитренко вважає себе росіянином

Автор: sports.ru
  Олександр розповів, що українське у нього тільки прізвище
Олександр розповів, що українське у нього тільки прізвище

Український суперважкоатлет Олекандр Дмитренко розповів про майбутній бій з Повєткіним і про те, яку країну вважає рідною.

"Сім своїх поєдинків з останніх восьми я виграв достроково. У кожного боксера бувають не дуже видовищні поєдинки і незручні суперники. Наприклад, мені згадується поєдинок з Воном Біном, в якому мій суперник, отримавши відсіч, почав бити мені нижче поясу, приємного в цьому було мало. Так, це був складний бій, який тривав всю дистанцію, але такі поєдинки так само важливі для становлення боксера, як і швидкі дострокові перемоги", - розповів Дмитренко в інтерв"ю.

Про те, після якого бою про Дмитренка заговорили як про реального претендента на титул чемпіона світу: "Мені здається, що таким боєм став поєдинок проти Німецького дуба - Тімо Хоффмана. До цього бою той жодного разу не програвав достроково і, якщо ви пам"ятаєте, після нього він не пройшов допінг-тест. У його крові був виявлений заборонений препарат, і він був дискваліфікований на два роки".

Про відчуття перед боєм з Хоффманом: "Оскільки ми з моїм тренером вивчали його бої і чекали, що після п"ятого-шостого раунду у нього почнеться спад, як це бувало раніше, і він почне втомлюватися, не витримуючи інтенсивного бою. Але в нашому з ним поєдинку він почав втомлюватися лише наприкінці, десь в дев"ятому раунді, і тоді мене це дуже здивувало. І вже тільки в одинадцятому раунді у мене вийшло закінчити цей бій достроково".

"Взагалі, такі бої, як вийшов у мене з Хоффманом, дуже серйозно допомагають боксерам в їх розвитку. Там я побував в нокдауні, зумів відновитися і в наступному раунді вже сам двічі відправити його в нокдаун. Схожий в цьому плані бій був у мене в 2005 році проти американця Кріса Коваля за титул IBF серед молоді, в якому я в другому раунді пропустив правий удар назустріч і опинився в достатньо важкому нокдауні. Після цього я зумів продовжити бій і довести його до перемоги. Повірте, це дорого коштує, тим більше, в суперважкій вазі. Саме такі бої дуже сильно вчать і загартовують характер боксера", - додав він.

Про можливий бій з Кличко: "Як я вже говорив, думати і вести розмови можна про що завгодно, але все стає очевидним тільки на рингу. По-перше, у всіх є свої слабкі сторони, а по-друге, я не та людина, щоб говорити, що неодмінно отримаю над ким-небудь перемогу".

"Я вважаю себе не українцем, а росіянином. І так було завжди. Я сам з Криму, а мої батьки - росіяни. Все моє оточення говорить російською і українське у мене тільки прізвище. Я виступав за збірну Росії в любителях і з цією країною мене зв"язує дуже багато. І норматив майстра спорту міжнародного класу я виконав саме за збірну Росії. Отже саме Росія дала мені путівку у великий спорт", - заявив Дмитренко.

Про бій з Повєткіним: "Можу сказати, що прагнутиму отримати перемогу в цьому бою. Також як і Саша прагнутиме перемогти мене. Все покаже ринг. Тому не робитиму ніяких прогнозів, оскільки я така ж людина, як і решта. Всі ми ходимо під Богом, тому ніхто не кращий за мене, також як і я не кращий за інших. Саме так".

Нагадаємо, що 5 квітня в німецькому Дюсельдорфі Олександр Повєткін здобув перемогу за очками над американським боксером Джейсоном Естрадою.

За матеріалами korrespondent.net, allboxing.ru

Зараз ви читаєте новину «Український боксер Дмитренко вважає себе росіянином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути