четвер, 25 грудня 2008 10:33

Українські біатлоністи вперше бігтимуть в "Зоряній гонці"

Українські біатлоністи вперше бігтимуть в "Зоряній гонці"

Лідери збірної України Оксана Хвостенко та Андрій Дериземля візьмуть участь в Різдвяній "Зоряній гонці", яка відбудеться в суботу 27 грудня на стадіоні AufSchalke в Гельзенкірхені (Німеччина). Така подія трапиться вперше в історії українського біатлону.

До цього ще нікому не вдавалося відстоювати честь України в цьому передсвятковому змаганні, відзначає "Дело".

У гонці візьмуть участь десять найсильніших пар з 6 країн: дві пари з Норвегії (Тора Бергер - Олександр Ос, Сольвейг Рогштад - Еміль-Егле Свендсен), три німецькі (Катрін Хітцер - Міхаель Грайс, Каті Вільгельм - Міхаель Рьош, Андреа Хенкель - Александер Вольф), а також тандеми із США (Ленні Барнс - Джей Хаккінен) та Франції (Сільві Бекар - Венсан Дефран). Росія буде представлена переможцями Різдвяної гонки-2007 Катериною Юр"євою та Дмитром Ярошенком.

Сама "зоряна гонка" є змішаною естафетою. Учасники долають дев"ять кіл по стадіону (1264 метри одне коло), змінюючи один одного. На першому етапі проводиться масовий старт, а за його результатами - переслідування. Бігти спортсменам доведеться дев"ять кіл. А відставання після масс-старту між командами зменшується вдвічі для збереження інтриги. За кожен промах спортсмени отримують штрафне коло завдовжки 100 метрів.

Зараз ви читаєте новину «Українські біатлоністи вперше бігтимуть в "Зоряній гонці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути