середа, 11 листопада 2020 09:22

Українець став чемпіоном світу з шашок

Українець став чемпіоном світу з шашок
Юрій Анікеєв у поєдинку з росіянином Георгієвим. Фото Sport.ua

У турецькому місті Анталья відбувся чемпіонат світу 2020 з шашок-100 у швидкій та блискавичній програмах. Український спортсмен Юрій Анікеєв став чемпіоном світу та порушив гегемонію російських спортсменів у цьому виді спорту. Повідомляє Sport.ua

"Незважаючи на ряд складнощів, що виникли через всесвітню пандемію, в чемпіонаті світу з шашок-100 взяло участь чимало сильних та досвідчених гравців, – каже головний суддя ЧС-2020, міжнародний арбітр FMJD Віталій Попруга. – Упродовж 2 днів, 7 і 8 листопада, 34 спортсмени з України, Росії, Латвії, Естонії та Туреччини розігрували по 2 комплекти медалей серед чоловіків і жінок у турнірах з швидкої - рапід - та блискавичної - бліц - гри. Кількість країн могла б бути більшою, але в останній момент у багатьох охочих приїхати виникли труднощі на кордоні їх країн.

Україну на цих змаганнях представили гросмейстер Юрій Анікеєв з Харкова, а також майстри спорту Юрій Бобков, Денис Меженін, Анна Дмитренко із Запоріжжя та Василь Пікіняр з Вінниці. Найкраще виступив один з провідних спортсменів країни Юрій Анікеєв. У турнірі з бліцу він розділив 2–3 місця, ставши бронзовим призером тільки за додатковими показниками.

А в рапіді шашкіст перевершив усіх суперників. Ключова була перемога в партії з неодноразовим чемпіоном світу з Росії Олександром Георгієвим. Відтак Анікеєв став чемпіоном світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Японії навесні розпочнуть інтенсивну підготовку до Олімпійських ігор

Всього в турнірі виступали 15 учасників.

Зараз ви читаєте новину «Українець став чемпіоном світу з шашок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути