Ексклюзиви
пʼятниця, 30 січня 2015 10:36

Україна "відвоювала" в Росії міжнародну велогонку

Україна "відвоювала" в Росії міжнародну велогонку
Фото: velofun.ru

Українська велогонка з даунхілу (швидкісний спуск) замість Ялти пройде в Буковелі. Замість Кримських гір спортсмени зберуться в Карпатах. Про це повідомив на прес-конференції віце-президент Федерації велоспорту України, голова оргкомітету міжнародної велогонки Race Horizon Park Олександр Башенко.

"Рівно три місяці тому ми направили офіційний лист в UCI про грубе порушення кримськими організаторами міжнародного законодавства. Адже вони подали на реєстрацію в календар UCI українську гонку, як російську, - сказав він. - Міжнародний союз велосипедистів розглянув скаргу і призначив проведення міжнародної велогонки зі швидкісного спуску Bukovel Horizon Cup DHI 2015 в Карпатах, на території велопарку Буковель. Дуже символічно, що українська гонка пройде в День Незалежності України, 22-24 серпня".

Як зазначає президент ФВС м. Києва, виконавчий директор Ради спортивних федерацій м. Києва Денис Шолудько, гонка вже заявлена в міжнародному календарі.

"Упевнений, що велогонка пройде в кращих традиціях видовищності таких змагань. Адже карпатські траси мають складний гірський ландшафт. Частково ми навіть "вдосконалимо" маршрут спеціальними конструкціями: трамплінами, кам'яними спусками, дропами і т.п."

Те, що локацією був обраний велопарк Буковель не випадковість. Все більше проектів з області спорту і туризму переїжджають з Криму в Західну Україну. Що, безсумнівно, дає поштовх до розвитку літнього відпочинку і спорту в українських Карпатах.

На території комплексу вже давно працює велосипедний парк.

"Ми впевнені, що зможемо без особливих проблем провести змагання такого рівня і такого складного виду спорту. Ми єдиний в Україні велопарк з необхідною інфраструктурою: підйомником з кріпленнями для велосипедів, різноманітністю трас, готелями і ресторанами. До того ж у нас вже є досвід проведення подібних заходів в нашому байк-парку, ми розуміємо всі нюанси в організації таких змагань. Ми активно розвиваємо вело напрямок і готуємося також і до змагань з триатлону", - підкреслив Артем Макаренко, менеджер Bukovel Bike Park.

Нагадаємо, що раніше Федерація велосипедного спорту України звернулася в Міжнародний союз велосипедистів (UCI) з проханням розібратися в ситуації з проведенням української велогонки з даунхілу (DH), традиційно проводиться в Ялті, яка після анексії Криму, була заявлена як російська гонка.

Раніше, кримські організатори зареєструвала гонку в Ялті в календарі на 2015 рік як російську гонку. Такий акт з боку кримських організаторів викликав бурю обурення в колах спортивної громадськості і був розцінений у ФВСУ як "анексія велогонки".

У UCI розглянули скаргу і призначили проведення міжнародної велогонки зі швидкісного спуску Bukovel Horizon Cup DHI 2015 в Буковелі 22-24 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Україна "відвоювала" в Росії міжнародну велогонку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути