понеділок, 09 жовтня 2017 14:43

Україна та Хорватія гратимуть за можливість вижити: 21:45, вирішальний матч відбору до плей-оф

Україна та Хорватія гратимуть за можливість вижити: 21:45, вирішальний матч відбору до плей-оф


Сьогодні точно ніякий не фінал. Так ще можна було б говорити, якби Україна та Хорватія билися за перше місце в групі і путівку до фінальної частини. Але уже ясно: вона в Ісландії. А для нас чи "картатих" сьогоднішній поєдинок - просто можливість вижити. Фінальні матчі будуть для якоїсь з команд, що вийдуть на поле "Олімпійського" - за місяць, у плей-оф. Або їх не буде взагалі.

Бо нічия нас точно залишить на третьому місці, а Хорватія, очевидно, стане найгіршою з дев'яти команд і не зможе кваліфікуватися до стикових ігор. Чинник точно нам на користь: було б набагато гірше якби два з трьох можливих підсумків поєдинку влаштовували суперника.

Якщо ми сьогодні переможемо і посядемо друге місце, то роботу Шевченка та його штабу слід буде визнати задовільною

Але не це головне. Обставини склалися надзвичайно сприятливо на нашу користь. Річ не в тому, що Хорватія гратиме без Калінича, Брозовича, П'яци, Чорлуки, Єдвая, Ковачича: наша б воля, хай би вони всі вийшли на поле, але не було б Модрича. Суть в тому, що суперник перебуває у стані "гроггі". І гратиме без тренера. Тобто він буде на полі. І звуть його Лука Модрич. Ситуація дещо нагадує ту, що склалася в італійському "Інтері" 2003-го, коли команда приїхала до Москви з тимчасовим Верделлі, і програла "Локомотиву" - 0:3. Згодом той "Інтер" грав з "Динамо" у Києві і привіз нічию – 1:1, яка тоді теж нікому не допомогла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як закінчиться матч Україна - Хорватія?

Уже можна констатувати: у нас слабка група. Топ-збірної у ній не було апріорі, була команда з набором топ-футболістів, яка провалила (це однозначно, навіть якщо гості сьогодні виграють) вирішальну частину кваліфікації. Тому справедливо, що пряму путівку здобуде саме команда – та, яка найдалі з усіх опонентів, пройшла на Євро-2016, до чвертьфіналу.

Ми свідомо не випереджаємо події і не говоримо про можливих суперників у плей-оф. Бо не на часі. Але якщо це таки трапиться, ми сьогодні переможемо і посядемо друге місце, то роботу Шевченка та його штабу слід буде визнати задовільною щонайменше. Незалежно від результатів стикових поєдинків у листопаді. У збірної України важко формується малюнок гри. Зате Шевченко показав гнучкість і не зацикленість – цього бракувало навіть більш досвідченому Фоменку.

З Ракицьким усе добре, з форвардом – ні, Кравець та Ордець дискваліфіковані, тому прогноз на склад: П'ятов – Караваєв, Хачеріді, Ракицький, Матвієнко – Степаненко, Сидорчук, Гармаш – Марлос, Коноплянка, Ярмоленко.

Ну і вперед!

Матч Україна – Хорватія розпочнеться о 21:45 за Києвом, а наша текстова трансляція – о 20:00.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Хорватія гратимуть за можливість вижити: 21:45, вирішальний матч відбору до плей-оф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути