неділя, 08 жовтня 2017 21:13

Новопризначений тренер хорватів розповів, як збирається перемагати Україну
5

Фото: Ірина Козюпа
Домагой Віда буде намагатися погасити в собі українські емоції
Зладко Даліч готовий прийняти відповідальність, яка на нього чекає

Наставник збірної Хорватії Зладко Даліч розповів, як збирається перемагати українську команду в останньому турі відбору на КС-2018. Він очолив балканців після того, як ті втратили перемогу у збірної Фінляндії (1:1). І тепер у хорватів лише теоретичні шанси на вихід з групи з першого місця. В результаті перед матчем з Україною з тренерського містка був звільнений Анте Чачіч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України потренувалася під дощем перед Хорватією

"Починати було непросто. У ситуації, що склалася часу детально розбирати попередні матчі не було. Але такі обставини. І зараз головне завдання - дати гравцям віру, щоб вони продемонстрували якісний футбол

Я розумію, яка на мені лежить відповідальність, що я можу втратити все. Проте, я готовий цю відповідальність прийняти", - сказав Даліч.

Тренер розповів про кадрову ситуацію в команді.

"Брозовіч травмований і не зможе зіграти. А Манджукич і Ловрен готові і завтра вийдуть на поле "Олімпійського".

Сьогодні немає часу кардинально міняти стиль команди, можливо будуть якісь позиційні зміни. Я сподіваюся, що хорватські гравці, які грають в найкращих клубах світу, покажуть завтра футбол найвищої якості", - каже Даліч.

Незважаючи на критичну ситуацію для команди в групі, новопризначеному наставнику "картатих" ніхто не ставив жорстких умов.

"Жодного ультиматуму Хорватський футбольний союз не висував. Хоча завдання залишається як і раніше максимальним", - підкреслив тренер хорватів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер атаки збірної Хорватії може не зіграти з Україною

Ключове значення в матчі проти України матиме зіграність команди. У цьому впевнений захисник збірної Хорватії і київського "Динамо" Домагой Віда.

"Двох днів для тренера недостатньо, щоб вникнути в гру команди. Але гравці все одно мають намір слухатися наставника і намагатимуться досягти позитивного результатату в майбутньому матчі. Україна для мене - другий дім. Але я ношу форму збірної Хорватії і завтра буду намагатися погасити в собі всі свої емоції, пов'язані з цією країною. Будучи одним цілим, ми зможемо зупинити будь-кого зі збірної України, будь це Ярмоленко, Коноплянка або ще хтось", - підкреслив футболіст.

Матч кваліфікації збірних України та Хорватії відбудеться 9 жовтня на НСК "Олімпійський". Початок о 21:45, текстовий онлайн - Gazeta.ua.

Турнірне становище в нашій групі перед останнім туром: 1. Ісландія - 19 очок (9 матчів) 2. Хорватія - 17 (9); 3. Україна - 17 (9); 4. Туреччина - 14 (9); 5. Фінляндія - 8 (9); 6. Косово - 1 (9).

Зараз ви читаєте новину «Новопризначений тренер хорватів розповів, як збирається перемагати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути