понеділок, 09 жовтня 2017 13:29

"Багато хорватів хочуть, щоб збірна України перемогла"

"Багато хорватів хочуть, щоб збірна України перемогла"
Хорватська преса жорстко критикує футбольне керівництво країни

Збірна Хорватії підійшла до матчу кваліфікації Кубка світу проти України з серйозними внутрішніми проблеми. Детальніше про це розповів один з хорватських журналістів, який попросив не називати його імені.

Про Анте Чачича

Це посередній тренер, який став наставником збірної Хорватії завдяки дружбі з колишнім президентом загребського "Динамо" Здравко Мамичем.Той хотів просувати своїх футболістів у національну команду.

Довірити Чачичу збірну Хорватії — це те саме, що дати водити Ferrari людині без водійських прав. Команда вигравала завдяки індивідуальній майстерності футболістів. У цього наставника був лише один справді хороший матч за якістю гри, але і той ми програли.

Чачича прибрали тоді, коли ситуація вже стала катастрофічною. Златко Далич — не найкраща кандидатура. Наша збірна заслуговує на кращого наставника. Хорватські сайти проводили опитування і більше 50% користувачів голосували за кандидатуру Роберта Просінечки.

Про Давора Шукера

Згадай найтупішу людину, яку ти знаєш і помнож на 5. Ні, краще на 7. Оце і буде Давор Шукер. Він був класним футболістом, але як людина і президент Хорватського футбольного союзу він дуже поганий. Ти собі уявити не можеш рівень ненависті людей до нього.

Матч з Україною може стати його кінцем. Тому багато людей хочуть, щоб українці виграли. Тоді він змушений буде піти зі своєї посади. Зізнаюсь, що я і мої колеги ладні підписатися під словами, що хай команда програє в Києві і не поїде на Кубок світу, але наш футбол зміниться на краще і стане здоровим.

Довірити Чачичу збірну Хорватії — це те саме, що дати водити Ferrari людині без водійських прав

Один з матчів кваліфікації збірна грала в Осієку. Там стадіон розрахований на 19 тисяч глядачів. Команда не зібрала повних трибун. Це катастрофа.

Наступного року у нас будуть вибори президента Асоціації. Вже зараз Даріо Шимич (колишній футболіст "Інтера", "Мілана" і "Монако") заявляє, що хоче брати участь у виборах. Очевидно, що навіть перемога над Україною не допоможе Шукеру втриматися на посаді.

Про Даріо Срну і Луку Модрича

За всієї поваги до української команди, у нас індивідуально кращі і сильніші гравці. Ярмоленко грає за дортмундську "Боруссію". Це класно. Але в нас є футболісти "Реала", "Барселони", "Мілана", "Ювентуса", "Інтера" та іших топ-клубів. Але настає момент, коли виїжджати на самій лише індивідуальній майстерності гравців вже не виходить. Проблеми у збірній Хорватії почалися не вчора. Вони накопичувалися роками.

Зараз вболівальники злі, зокрема і на команду. Чому лідери нічого не говорили, хоча бачили все, що відбувається. Особливо це стосується Даріо Срни. Він довгий час був капітаном, мав досвід і авторитет, хорошу зарплату у клубі, але мовчав. Лише зараз Лука Модрич починає робити якісь несміливі заяви. Але вже надто пізно. Думаю, багато гравців шкодують, що мовчали і якби могли повернути час назад, то поводили б себе по-іншому.

Звонімір Бобан ризикнув всім, коли в матчі загребського "Динамо" проти сербської "Црвени Звезди" вдарив поліцейського, який накинувся на хорватського вболівальника. Це було за місяць до Кубка світу. Зрозуміло, що після цього епізоду його дискваліфікували і він не поїхав зі збірною Югославії на італійський мундіаль-1990. Бобану тоді було 22 роки і він ще не мав контракту з "Міланом". Але за цей вчинок він отримав величезну повагу всієї Хорватії і став національним героєм. Зараз ми не маємо гравців з таким рівнем свідомості.

Про матч з Україною

У Загребі ваша команда не заслуговувала на поразку. Можливо, справедливішим результатом була б нічия — 0:0. Але індивідуальна майстерність Ніколи Калінича вирішила долю матчу. Тепер ми підходимо до зустрічі з великими ігровими втратами. Тому в нас дуже мало оптимізму щодо позитивного результату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Хорватії показала, як готується до матчу з Україною

Матч кваліфікації Кубка світу-2018 Україна - Хорватія відбудеться сьогодні на НСК "Олімпійський" о 21:45. Текстовий онлайн — Gazeta.ua

Турнірне становище в нашій групі перед останнім туром: 1. Ісландія - 19 очок (9 матчів) 2. Хорватія - 17 (9); 3. Україна - 17 (9); 4. Туреччина - 14 (9); 5. Фінляндія - 8 (9); 6. Косово - 1 (9).

Зараз ви читаєте новину «"Багато хорватів хочуть, щоб збірна України перемогла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути