четвер, 28 квітня 2022 23:41

Україна поступилася Польщі на чемпіонаті світу з хокею

Україна поступилася Польщі на чемпіонаті світу з хокею
Збірна України з хокею на чемпіонаті світу програла Польщі в серії булітів. Фото: iihf.com

У четвер, 28 квітня, національна збірна України провела свій другий матч на чемпіонаті світу 2022 року з хокею у Дивізіоні 1B. Суперником нашої команди були господарі турніру та одні з претендентів на підвищення у класі - збірна Польщі.

Якщо стартовий матч проти команди Сербії був для підопічних Вадима Шахрайчука таким собі розгойдуванням, що довів підсумковий результат 7:0, то гра з поляками була ключовим тестом у плані боротьби за вихід до Дивізіону 1А.

У першому періоді команди продемонстрували багато боротьби. Хокеїсти польської збірної більше володіли шайбою. Наша команда, в свою чергу, більше розраховувала на контратаки. Першими відкрити рахунок на табло вдалося все ж таки нашим суперникам, які відібрали шайбу на своїй половині поля та вивели форварда Домініка Пажа на "побачення" із Сергієм Писаренком, яке наш голкіпер програв.

Втім, за дві хвилини польські хокеїсти примудрилися заробити подвійне вилучення. Такою перевагою українська збірна скористалася сповна. Ігор Мережко віддав із лівого краю шайбу на п'ятак, звідки Євген Фадєєв потужним кидком пробив воротаря Джона Мюррея. Перевага залишилася вже 5 на 4, але більше поляки закинути не дозволили, а згодом за них зіграла і стійка, яка прийняла на себе кидок Вадима Мазура.

Наприкінці періоду Україна продовжувала домінувати, але загралася в атаці, пропустивши другу шайбу - знову відзначився Паж, котрий зблизька "розстріляв" ворота Писаренка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України U-18 здобула третю перемогу на чемпіонаті світу з хокею

Другий період також пройшов у запеклій боротьбі, але вже без закинутих шайб. Обидві команди не використали свої шанси у грі 5 на 4. Два рази у меншості грала Україна, один раз - Польща.

У голкіперів роботи вистачало. І якщо на старті більше рятував свою команду Писаренко, то ближче до кінця періоду рятувати своїх довелося Мюррею, який не дав відновити паритет на табло Віталію Ляльці, відбивши кидок впритул від форварда української збірної. У свою чергу, збільшити перевагу й оформити хеттрик міг Паж, але польський форвард дивом не зміг влучити у ворота із забійної позиції, запустивши шайбу поруч зі штангою.

На перших хвилинах третього періоду українська збірна намагалася влаштуватися на чужій половині поля, проте поляки впевнено відбивалися. Однак на 45 хв. український форвард Михайло Сімчук упіймав суперника на помилці, зіграв на випередження і викотився віч-на-віч з Мюрреєм, впевнено перегравши того - 2:2.

До середини періоду поляки провели дві непогані атаки, які завершили кидками - Писаренко загрозу нівелював. Одна помилка могла коштувати дорого, тому команди зменшили темп і грали обережніше.

Втома також давалася взнаки. А за шість хвилин до сирени наші хокеїсти двічі залишалися у меншості. На щастя, суперник не зміг пройти нашу оборону, маючи чисельну перевагу. Зрештою, в основний час переможця так і не виявили, і вболівальників чекав овертайм.

Фактично на старті овертайму підопічні Шахрайчука знову змушені були грати в меншості. І цього разу полякам не вдалося реалізувати чисельну перевагу. Залишок часу також пройшов під шквал атак польської збірної, проте оборона нашої команди продовжувала діяти на висоті.

В одному з епізодів було дуже спекотно, коли Писаренко перед собою щитком парирував шайбу, а Вронка дивом на добиванні з метра не влучив у ворота. Пробачив нашу команду за 30 с до закінчення овертайму і Паж, котрий також із забійної позиції запустив шайбу повз ворота. Результат поєдинку вирішився у серії післяматчевих булітів, де сильнішими виявилися хокеїсти Польщі.

Наступними суперниками збірної України стануть команди Естонії та Японії.

Зараз ви читаєте новину «Україна поступилася Польщі на чемпіонаті світу з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути