середа, 27 квітня 2022 19:37

Збірна України з хокею в стартовому матчі чемпіонату світу розгромила Сербію

Збірна України з хокею в стартовому матчі чемпіонату світу розгромила Сербію
Україна розгромила Сербію в стартовій грі чемпіонату світу з хокею з рахунком 7:0. Фото: скріншот з відео

Збірна України стартувала з перемоги на чемпіонаті світу 2022 року з хокею у дивізіоні IB. У першому матчі на турнірі підопічні Вадима Шахрайчука впевнено обіграли збірну Сербії з рахунком 7:0.

Українці є одними з головних претендентів на підвищення у класі, Сербія - аутсайдер у групі. Свою перевагу наша команда почала доводити у першому періоді, коли на 2-й хвилині поєдинку Андрій Міхнов віддав поперечну передачу на Олександра Пересунька, котрий без проблем переграв голкіпера суперників, відправивши шайбу над його щитками.

Через 8 хв. рахунок на табло став 2:0 - знову відзначився Пересунько. Цього разу наш форвард красиво завершив вихід віч-на-віч, не залишивши воротареві жодних шансів. Серби лише під кінець періоду провели кілька перспективних атак, але вразити ворота Дмитра Кубрицького так і не змогли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України з хокею стартує на чемпіонаті світу: назвали склад

Другий період також пройшов за повної переваги української збірної, яка ще більше додала в атаці. Дублем зміг відзначитися Вадим Мазур, який двічі вдало зіграв на п'ятачку після дальніх кидків Дениса Матусевича та Пилипа Пангелова-Юлдашева відповідно.

Довів рахунок у матчі до розгромного Дмитро Німенко, який із гострого кута прострілив уздовж воріт, а шайба рикошетом від ключки захисника влетіла у сітку воріт.
Мали хороший шанс наші хокеїсти закинути ій шосту шайбу, проте не змогли під кінець періоду реалізувати перевагу в двох гравців.

Серби ж нічим, крім трьох вилучень, не запам'яталися. А рідкісні спроби хоч щось створити біля воріт Кубрицького закінчилися невдало. Наш голкіпер грав дуже впевнено та помилок не припускався.

У заключному періоді малюнок гри не змінився. Наша команда злегка зменшила атакувальний порив і грала в своє задоволення. Це не завадило нашим хокеїстам закинути ще двічі.

Примітно, що шосту шайбу закинули в меншості, коли на 49-й хв. Фелікс Морозов упіймав сербських хокеїстів на помилці та вибіг у контратаку, успішно перегравши воротаря у своєрідному буліті.

Сьомою ж шайбою у воротах балканців відзначився Віталій Лялька, котрий за 10 хв. до фінальної сирени влучним кидком у ближній верхній кут замкнув простріл від Іллі Коренчука.

Більше закинутих шайб у матчі глядачі не побачили. Зустріч завершилася розгромною перемогою збірної України з рахунком 7:0.

Окрім сербів, нашими суперниками на першості світу будуть команди Польщі, Естонії та Японії.

Переможець турніру отримає право підвищитися в класі.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України з хокею в стартовому матчі чемпіонату світу розгромила Сербію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути