четвер, 29 липня 2021 11:09

Україна перемогла Швецію в історичному матчі

Україна перемогла Швецію в історичному матчі
Артем Довбик забив дебютний матч за збірну. Фото: Reuters

29 липня виповнюється місяць відтоді, як збірна України в історичному матчі 1/8 фіналу чемпіонату здолала Швецію – 2:1 і вперше в історії вийшла в 1/4 фіналу.

Україна посіла лише третє місце в групі, поступившись Нідерландам – 2:3 та Австрії – 0:1. Єдиною командою в групі, яку ми обіграли, була Північна Македонія – 2:1. Усі вважали нашу команду аутсайдером протистояння зі Швецією. Скандинави виграли групу з Іспанією, Польщею та Словаччиною.

Команди обережно почали гру, яка відбувалася з невеликою перевагою Швеції. Однак моменти мали українці. Спочатку Яремчук не переграв Ульсена. Однак на 27-й хвилині Олександр Зінченко використав кручену передачу Андрія Ярмоленка й пробив голкіпера сильним ударом.

Спочатку Сидорчук не реалізував відмінний пас Ярмоленка, а згодом ударом у дальню стійку відзначився Форсберґ

Шведи відігралися перед перервою. Форсберґ ударив, м'яч зачепив Забарного, а Бущан не зумів відреагувати на рикошет – 1:1.

Першу половину другого тайму можна назвати парадом потраплянь у стійки й поперечини. Спочатку Сидорчук не реалізував відмінний пас Ярмоленка, а згодом ударом у дальню стійку відзначився Форсберґ.

За кілька хвилин Форсберґ ще раз влучив у штангу – цього разу в поперечку.

Ближче до закінчення основного часу гра заспокоїлася. Призначили овертайми. Вирішальним став вихід на заміну Бесєдіна. На 98-й хвилині Даніельсон прямою ногою влучив у коліно Артема й побачив перед собою червону картку.

Наша команда намагалася дотиснути суперника. Шевченко зробив усі шість замін. І на 120-й хвилині Артем Довбик знайшов момент і пробив головою впритул – 2:1. Україна вперше в історії Євро вийшла до 1/4 фіналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В історії Кубка світу сталася найгучніша поразка

Однак у матчі за вихід у півфінал наших нещадно розбила Англія – 4:0. До того ж у першому таймі Україна мала достойний вигляд і створювала тиск на ворота суперників. Англія дійшла до фіналу, де поступилася Італії в серії пенальті (основний час – 1:1).

Зараз ви читаєте новину «Україна перемогла Швецію в історичному матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути