субота, 19 січня 2019 17:48

Українські біатлоністки показали один з найгірших результатів в естафеті

Українські біатлоністки показали один з найгірших результатів в естафеті
Жіноча збірна України з біатлону провалила естафету

Українські дівчата показали один з найгірших результатів в естафеті на Кубках світу.

"Жіноча естафета в Німеччина Рупольдінгу повинна була дати відповідь щодо найближчих перспектив української команди. Це був той Рубікон, який визначав розстановку пріоритетів в цьому сезоні. На жаль, хід гонки показав, що із заявлених завдань на сезон як мінімум одна нинішньої збірної України не під силу.

Анастасія Меркушина повернулася на більш звичний для себе перший етап, і в умовах нервової стартової штовханини зуміла пред'явити свій головний козир - швидкість стрільби при високій точності. Відпрацювавши обидва вогневі рубежі без єдиної помилки, Настя завершила свій етап п'ятою. Те, що відставання від лідерів виявилося більш ніж півхвилинними, було передбачувано: кращими на старті естафети виявилися збірні Франції та Італії, за яких бігли Жюлья Симон і лідер Кубка світу Доротея Вірер.

Валі Семеренко також дісталися далеко не слабкі суперниці. Досить сказати, що відразу слідом за нею помчала Лаура Дальмаєр, покликана підтягнути команду Німеччини після не дуже вдалого етапу Ванесси Хінц. Підтягнути вийшло лише до четвертої позиції, оскільки йдуть попереду збірні Франції, Італії та Словаччини не допустили критично багато помилок.

А ось Валю Семеренко на стійці чекали серйозні проблеми: дві мішені залишалися незакритими після п'яти пострілів нашої спортсменки, і для того, щоб обійтися без штрафного кола, Вале довелося включити всю свою самовладання. Але за рахунок втрати часу на стрільбі і дуже поганого останнього кола, Семеренко передала естафету лише 13-й, маючи вже майже двохвилинний дефіцит від першого місця!

На третьому етапі Юлія Журавок гранично впевнено відпрацювала на вогневих рубежах, але на трасі програвала прогнозовано багато, і передала естафету Віті Семеренко у вигляді необхідності вибиратися з 17-ї позиції!

Все, що вдалося нашій найкращій на даний момент біатлоністці - відіграти всього дві позиції. 15-е місце в жіночій естафеті - один з найгірших результатів команди в історії. І це при тому, що по точності стрільби наша команда увійшла до складу провідної четвірки. Зате по швидкості поступилися лідерам три з половиною хвилини - прірва. І втішати себе можна лише трьом, що сама темна ніч - перед світанком. Залишилося тільки прокинутися, і зробити це вчасно.

У заліку естафет Україна опустилася на десяте місце - навіть не згадати, коли таке було раніше в середині сезону. Ну і про боротьбу за максимальну квоту вже можна забути: відставання в 423 очка не відіграється, особливо якщо врахувати той рівень форми наших дівчат, який відразу неможливо підняти до планки, встановленої лідерами. Поки ж наша команда - восьма", - повідомляє biathlon.com.ua.

Естафета. Жінки
1. Франція Франція (0 + 4) 1: 09: 27,7
2. Норвегія Норвегія (0 + 7) +11,5
3. Німеччина Німеччина (0 + 9) +23,4
4. Швеція Швеція (0 + 9) +1: 29,0
5. Росія Росія (0 + 14) +1: 46,2
6. Словаччина Словаччина (1 + 7) +1: 57,7
7. Австрія Австрія (2 + 5) +2: 03,5
8. Білорусь Білорусь (2 + 7) +2: 07,8
...
15. Україна Україна (0 + 7) +3: 56,7

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначилася позиція України в естафеті на Кубку світу з біатлону

Завтра в німецькому Рупольдингу відбудуться дві гонки із масовим стартом о 13:15 виступлять чоловіки( Україну представлятиме Дмитро Підручний), о 15:40 жінки (жодної українки).

Зараз ви читаєте новину «Українські біатлоністки показали один з найгірших результатів в естафеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути