понеділок, 08 жовтня 2012 09:30

"Україна! Україна!" - скандували в залі, коли на ринг винесли прапор Росії
16

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Суботнього вечора у київському Палаці спорту людно. Посередині залу розміщений ринг, на ньому запекло б'ються два боксери.

Це проходить андеркарт чергового вечора світового боксу під егідою промоутерської компанії братів Кличків "K2 Promotions". У головному поєдинку турніру пізно ввечері два чемпіони світу за версією WBO у першій середній вазі Заур Байсангуров (Росія) і Лукаш Конєчни (Чехія) мають визначити сильнішого.

Станом на 20.00 в Палаці спорту заповнена лише третина залу. На рингу по черзі проходять різні рейтингові бої маловідомих або боксерів-початківців компанії Кличків.

Зокрема український боксер першої важкої ваги Віталій Невеселий здобуває перемогу розділеним рішенням суддів над білорусом Юрієм Біговцевим. Рахунок суддівських записок: 73-79 – Біговцеву, і 77-76 (двічі) – Невеселому.

У ще одному поєдинку українець Ігор Панькевич одностайним рішенням суддів долає профдебютанта Валерія Мороза – 60-53, 60-53 і 60-49. А напівсередньоваговик Дмитро Семернін зводить унічию поєдинок проти Амбросіо Сутідзе з Грузії.

Між трибунами ходять дві дівчини в рясах, зодягнуті в одяг, наче Шехерезада. Роздають флаєри-рекламки концерту Чеченського державного ансамблю танцю "Вайнах" у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дивіться, дивіться, це ж Кличко!" - У Броварах пройшов боксерський турнір

Станом на 22.30 у залі значно побільшало людей. Тепер він заповнений більш як на половину.

О 22.45 трибуни починають жваво аплодувати – до зали заходить у супроводі кількох охоронців Віталій Кличко. Він прямує до центру й сідає в першому ряду під самим рингом.

Близько 11-ої на ринзі виступає танцювальний ансамбль із Чечні "Вайнах". Глядачі бурно аплодують танцюристам.

На ринг виносять прапори Чехії та Росії.

"Україна! Україна!", – вигукнув хтось із трибуни. Його підтримує весь зал.

Під супровід світло-музичного шоу на ринг виходять по черзі чех Лукаш Конєчни і чеченець Заурбек Байсангуров. Під час виходу Заура молоді дівчата з прапорами Чеченської Республіки в руках утворюють живий коридор. А сам боксер іде у футболці з портретом Президента Чечні Рамзана Кадирова.

"Мені останній бій Байсангурова з Мішелем Соро не сподобався. Якщо чесно, росіянин був тоді взагалі ніякий, – каже Gazeta.ua один із глядачів турніру 19-річний Сергій Козенко. – А так він чинний чемпіон світу й цим усе сказано. Подивимося, як буде сьогодні".

Лунає гонг про початок бою. Із перших раундів поєдинку точиться запекла боротьба. Більше пропускає Байсангуров. Чех виглядає явно небезпечнішим. Та вже з 7-8 раундів у росіянина частіше проходять атаки, на обличчі Конєчни з'являються синці й розсічення.

Апогеєм поєдинку стає заключний 12-й раунд. Через значні розсічення ліва частина обличчя чеха повністю червона від крові. Та це йому не заважає час від часу накидатися на суперника, завдаючи тому потужні удари по корпусу та в голову.

Після завершення бою й підрахунку суддівських записок, рефері в ринзі підіймає догори руку Байсангурова. Частина залу сприймає це оплесками, та подекуди чути свист і невдоволення.

Боксерський вечір закінчується близько першої ночі.

Зараз ви читаєте новину «"Україна! Україна!" - скандували в залі, коли на ринг винесли прапор Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути