четвер, 17 грудня 2009 15:11

УЄФА виправдав захисників ЦСКА Ігнашевича і Березуцького

УЄФА виправдав захисників ЦСКА Ігнашевича і Березуцького

УЄФА виправдав захисників ЦСКА і збірної Росії з футболу Сергія Ігнашевича та Олексія Березуцького. Про це повідомляє сайт видання "Советский спорт".

Справа Ігнашевича і Березуцького, які підозрювалися у вживанні допінгу, розглядав контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА. Засідання комітету пройшло 17 грудня в швейцарському Ньйоні.

Допінг-проби, що дали позитивний результат, були взяті у гравців 3 листопада після матчу Ліги чемпіонів з англійським "Манчестер Юнайтед". УЄФА повідомив, що в пробах спортсменів було виявлено речовину, що входить до списку заборонених препаратів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) в категорії "S6: Стимулятори". Про які саме речовини йде мова, УЄФА не уточнив.

У повідомленні на сайті ЦСКА говорилося, що допінг-проби дали позитивний результат через прийом гравцями ліків судафед, якими Березуцький та Ігнашевич лікувалися від застуди. До складу судафеда входить псевдоефедрин, який буде вважатися забороненим препаратом тільки з 1 січня 2010 року. Однак при вживанні великих доз псевдоефедрину в організмі утворюється катин, який в певних концентраціях вважається забороненим стимулятором.

У повідомленні армійського клубу зазначалося, що медики ЦСКА припустилися "технічної помилки", не вказавши в спеціальній формі, що Ігнашевич і Березуцький використовували судафед для лікування.

Про позитивні допінг-проби футболістів стало відомо 7 грудня. Тоді УЄФА тимчасово відсторонив Ігнашевича і Березуцького від участі у всіх змаганнях, і захисники пропустили останній матч групового етапу Ліги чемпіонів з турецьким "Бешикташем". У цій грі, що відбулася 8 грудня, "армійці" здобули перемогу (2:1) і вийшли в плей-офф Ліги чемпіонів. Після рішення контрольно-дисциплінарного комітету Ігнашевич і Березуцький зможуть взяти участь в 1/8 фіналу цього турніру.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «УЄФА виправдав захисників ЦСКА Ігнашевича і Березуцького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути