середа, 09 грудня 2009 10:03

ЦСКА можуть виключити з Ліги чемпіонів

ЦСКА можуть виключити з Ліги чемпіонів

Московський футбольний клуб ЦСКА може бути виключений з Ліги чемпіонів у зв"язку зі справою про відсторонення двох гравців команди - Сергія Ігнашевича та Олексія Березуцького.

3 листопада вони не пройшли допінг-контроль, і якщо їх визнають винними у вживанні заборонених препаратів, то ЦСКА може бути дискваліфікований, повідомляє BBC News.

Таке покарання передбачено регламентом УЄФА в тому випадку, якщо винними у вживанні допінгу визнано двох і більше гравців команди. Команда може бути дискваліфікована як на поточний сезон Ліги чемпіонів, так і на більш тривалий термін.

Російське видання "Советский спорт" пише, що виключення з Ліги чемпіонів ЦСКА не загрожує. У зв"язку зі справою Ігнашевича і Березуцького всім гравцям команди треба буде пройти допінг-контроль. Що стосується Ігнашевича і Березуцького, то вони в залежності від обставин можуть уникнути дискваліфікації або бути відстороненими на строк до двох років.

Увечері в понеділок, 7 грудня, ЦСКА отримав факс з УЄФА, в якому говорилося, що Ігнашевича і Березуцького усунено від участі в матчі шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти турецького "Бешикташа". 8 грудня на офіційному сайті УЄФА з"явилося офіційне підтвердження тимчасової дискваліфікації гравців.

ЦСКА пояснив відсторонення футболістів технічною помилкою медичного персоналу клубу. В аналізах Ігнашевича і Березуцького був виявлений препарат судафед (міжнародна назва - гвайфенезин + псевдоефедрин), який не є забороненою речовиною, але про його застосування треба повідомляти заздалегідь. Гравці ЦСКА лікували судафедом застуду.

У списку заборонених речовин Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) псевдоефедрин знаходиться в категорії "S6: Стимулятори". Проте на сайті WADA наголошується, що в даний час цей препарат не є забороненим, а включений у "програму моніторингу" 2009 року.

Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА розбере справу Ігнашевича і Березуцького 17 грудня. 18 грудня в швейцарському Ньоні відбудеться жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. ЦСКА вийшов у плей-офф турніру, перемігши 8 грудня "Бешикташ" (2:1). Ігнашевич і Березуцький в цій грі участі не взяли.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «ЦСКА можуть виключити з Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути