середа, 15 серпня 2007 15:13

Збиткова команда "Формули-1" буде продана

Голландський виробник спортивних автомобілів Spyker Cars NV може продати команду "Формули-1", що належить йому, в рамках плану рефінансування, інформує www.eurosport.ru.

Як мовиться в заяві компанії, негативна думка про її кредитоспроможність і живучість вимушує її сформувати додаткові фонди забезпечити хорошу короткострокову ліквідність і продовжити інвестиційну діяльність.

- Серед можливих сценаріїв рефінансування не виключений повний або частковий продаж формульноъ команди Spyker, - вказано в заяві.

У Spyker Cars NV додають, що вже ними вже розглядалися пропозиції про покупку Spyker F1 Team. Нинішній тимчасовий виконавчий директор компанії Spyker Мішель Мол, що є також директором команди Spyker, цілком може виступити таким покупцем, але при цьому йому доведеться поступитися своїм керівним постом, щоб уникнути конфлікту інтересів. Тоді новим виконавчим директором стане Ганс Гугенхольц, віце-президент наглядової ради, яка керуватиме Spyker до того, як знайдуть гідного наступника Молу.

Компанія Spyker була заснована в 2000 році, і за підсумками 2007 року чекає збитків. Команда "Формули-1", придбана нею у вересні минулого року, не окупає себе: витрати на "стайню" виявляються вище прогнозованих, а доходи від спонсорів і телевізійних трансляцій - нижче. Короткострокова ліквідність Spyker опинилася на недостатньому рівні, тому акціонери надали їй додаткову позику у розмірі 2 мільйонів євро.

Як очікується, програма рефінансування повинна бути завершена до кінця третього кварталу 2007 року. Минулого місяця компанією розглядалася можливість зняття своїх акцій з біржових торгів.
Зараз ви читаєте новину «Збиткова команда "Формули-1" буде продана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути