середа, 23 березня 2011 18:55

"У Вороніна, мабуть, зламався телефон" - Тимощук

"У Вороніна, мабуть, зламався телефон" - Тимощук

У понеділок національна збірна України розпочала підготовку до товариського матчу з Італією. Наступного дня команда провела відкрите тренування для журналістів.

"Після Кіпру ми засумували за командою, - каже "Gazeta.ua" гравець мюнхенської "Баварії" та збірної України Анатолій Тимощук. - Думаю, всі приїхали з хорошим настроєм. Нам потрібно вигравати, тим більше матч домашній. Сподіваюсь, вболівальники прийдуть нас підтримати."

У "Баварії" ви граєте на позиції центрального захисника. Як вас використовуватиме Юрій Калитвинцев?

"Ми поки про це не розмовляли, але у збірній я граю на позиції опорного півзахисника. Мабуть, Калитвинцев не розмовляв з ван Ґалем, де мені грати у збірній. Якщо потрібно, я міг би зіграти у захисті, але більше користі принесу команді у середині поля."

У збірній Італії проходить зміна поколінь. Наскільки добре ви знайомі з теперішнім складом суперника?

"Знаю достатньо гравців — Пацціні, Мотта, Россі, Кассано. Італія - хороша команда, укомплектована кваліфікованими футболістами. Проте наш суперник має свої проблеми — багато гравців знаходяться не у найкращій формі. Нам не треба звертати на них увагу, а виходити на поле і показувати той футбол, який ми уривками демонстрували на Кіпрі. Тим більше, на той момент наші гравці не були у своїх кращих кондиціях, адже була пауза у чемпіонаті України."

Калитвинцев не викликав до збірної вашого друга — Андрія Вороніна. Ви з ним спілкувались?

"Ні. У нього, мабуть, зламався телефон і не було зв'язку, - жартує Анатолій. - Найближчим часом я з ним поспілкуюсь. Знаю, що у матчі проти "Ростова" він вийшов на заміну і забив м'яч. Думаю, Андрій засмутився, що не отримав виклику у національну збірну. Воронін — досвідчений і талановитий гравець. Сподіваюсь, його відсутність у збірній тимчасова."

Як ви ставитесь до того, що Калитвинцев досі керує збірною з приставкою "в. о"?

"Я не звертаю на це уваги. Звісно, було б набагато приємніше, якби всі крапки над "і" були розставлені. Є така ситуація і є люди, які це вирішують і вони мають прийняти рішення."

Вірите у перемогу збірної України на Євро-2012?

"Звичайно вірю. Треба всім вірити і тоді виграємо."

Матч з Італією пройде наступного вівторка, 29 березня, на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського. Гра розпочнеться о 21:45.

Зараз ви читаєте новину «"У Вороніна, мабуть, зламався телефон" - Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути