Ексклюзиви
понеділок, 18 квітня 2011 16:36

У Суркіса попросили заборонити куріння на стадіоні "Динамо"

У Суркіса попросили заборонити куріння на стадіоні "Динамо"

Активісти проекту "Київ без тютюнового диму" звернулись із листом до керівництва футбольного клубу "Динамо Київ" із закликом посилити контроль за вживанням тютюнових виробів на стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського.

Про це Gazeta.ua повідомила координатор проекту Олена Дуб.

За її словами, у період з 24 лютого по 7 квітня 2011 року юристи проекту відвідали всі домашні матчі ФК "Динамо Київ" під час чемпіонату України і здійснили громадський моніторинг виконання законодавства щодо обмеження куріння у громадських місцях.

"Результати невтішні: під час футбольних матчів на стадіоні в порушення закону курять масово та скрізь, - зазначила Дуб. - Хоча закон однозначно забороняє тютюнокуріння на стадіонах. Зокрема, відповідно до статті 13 Закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" забороняється куріння тютюнових виробів на спортивних майданчиках. А рішення Київської міської ради № 246 повністю забороняє вживання тютюнових виробів на відкритих і закритих спортивних спорудах".

У листі громадська організація закликає президента футбольного клубу Ігоря Суркіса вжити заходів і звернути увагу вболівальників на повну заборону куріння на стадіоні "Динамо".

Зокрема, розмістити відповідну інформацію на стадіоні, сайті клубу тощо, зробити заяви через пресу; влаштувати навчання для осіб, які будуть слідкувати за порушенням правил поведінки на стадіоні, зокрема, вживання тютюнових виробів.

"Власники спортивних споруд зобов'язані забезпечувати безпечні умови життя і здоров'я відвідувачів та користувачів спортивних споруд, а також не завдавати шкоди довкіллю та здійснювати відповідні заходи з охорони та безпеки під час користування ними, - продовжила Дуб. - Особливо актуальною проблема куріння на стадіонах постає у світлі проведення Євро-2012 у Києві. Футбольні клуби мають вже зараз починати "прищеплювати" своїм вболівальникам культуру поведінки на стадіонах".

Зараз ви читаєте новину «У Суркіса попросили заборонити куріння на стадіоні "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути